245
|

Πιο κοντά στον τελικό η ΑΕΚ με το 2-1 επί του Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 21:30

Πιο κοντά στον τελικό η ΑΕΚ με το 2-1 επί του Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 21:30

Με εμφάνιση… τελικού η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου (δεύτερο χρονικά) και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για να προκριθεί στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης

Αψογα στημένη στο γήπεδο από τον Χιμένεθ η ΑΕΚ στο ματς της Μεγάλης Πέμπτης εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του αντιπάλου της και από δύο στημένες φάσεις κατάφερε να σκοράρει ισάριθμες φορές. Ετσι, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στο Κύπελλο, έπειτα από 14 χρόνια! Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 26/04 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο ματς, έδειξε πιο έτοιμη και με διαρκή πίεση στην πρώτη πάσα των «ερυθρόλευκων» κατάφερε στο 6΄ να πάρει το προβάδισμα με το εξαιρετικό πλασέ του Αραούχο από το έξυπνο φάουλ που εκτέλεσε ο Μάνταλος. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 13΄ με το σουτ του Φιγκέιρας μέσα από την περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά-πάσα του Σεμπά μετά τη σέντρα του Μάριν.

Οπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαινε καλύτερα στην επίθεση, αφού κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Ετσι, στο 64΄, πάλι από «στημένη» φάση (κόρνερ Γκάλο) και πρώτη κεφαλιά του Βράνιες, ο Πατίτο από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «σκοτώσει» τον Καπίνο και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους».

Οι παίκτες του Χιμένεθ με την ψυχολογία στα ύψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή διαχείριση έφτασαν στη μεγάλη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...