136
Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα λάχανο και χυμό λεμονιού | Νίκος Μορόπουλος

Παραπούλια γιαχνί με κοτόπουλο

Νίκος Μορόπουλος 14 Νοεμβρίου 2018, 10:13
Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα λάχανο και χυμό λεμονιού
|Νίκος Μορόπουλος

Παραπούλια γιαχνί με κοτόπουλο

Νίκος Μορόπουλος 14 Νοεμβρίου 2018, 10:13

Λαϊκή Παροιμία: «Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»

Τα παραπούλια είναι τα βλαστάρια που φυτρώνουν χαμηλά στο λάχανο, αφού κοπεί το κεφάλι.

Η σημερινή μου πρωινή επίσκεψη στην μανάβισσα (για την ακρίβεια είναι δύο αδελφές) με βρήκε να επιστρέφω στο σπίτι με μια σακούλα γεμάτη παραπούλια. Ήτανε τρυφερούδια, και φρεσκοκομμένα, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο αλλά νόστιμο πιάτο.

Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος για τα παραπούλια είναι λίγο βράσιμο, αλάτι, λάδι, λεμόνι.

Εγώ πήρα το δρόμο της Ανατολής. Τα μαγείρεψα γιαχνί, κι έβαλα μέσα και κοτόπουλο.

Τσιγάρισα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και σκόρδο, έριξα τα παραπούλια (φρεσκοπλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια) και αφού μαράθηκαν  προσέθεσα μαϊντανό και βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τσίλι και γλυκιά πάπρικα.

Μετά τις δύο πρώτες βράσεις προσέθεσα το κοτόπουλο (σε κομμάτια) και άφησα ανοιχτή την κατσαρόλα στο 5 για περίπου 20 λεπτά.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ