158
Η αλευρόπιτα πρέπει να είναι λεπτή | Κική Τριανταφύλλη

#ΜένουμεΣπίτι και κάνουμε αλευρόπιτα με πράσο και μπλε τυρί

Κική Τριανταφύλλη 14 Απριλίου 2020, 11:53
Η αλευρόπιτα πρέπει να είναι λεπτή
|Κική Τριανταφύλλη

#ΜένουμεΣπίτι και κάνουμε αλευρόπιτα με πράσο και μπλε τυρί

Κική Τριανταφύλλη 14 Απριλίου 2020, 11:53

Την ώρα που μου τηλεφώνησε η Λίνα Γιάνναρου, συνάδελφος από την Καθημερινή, για να πούμε δυο κουβέντες για τα σπιτικά μαγειρέματα αυτές τις μέρες της απομόνωσής μας λόγω κορονοϊού, έφτιαχνα δοκιμαστικά μια παραλλαγή της αλευρόπιτας της Μαρίνας.

Όλα ξεκίνησαν από αυτή τη συγκλονιστικά απλή και νόστιμη πιτούλα της ευκολίας, που η συνταγή της μας έρχεται από την Κέρκυρα, αν και πάνω κάτω την ίδια φτιάχνουν παντού στη Ελλάδα από πάντα οι γυναίκες, που δεν είχαν χρόνο για να ανοίξουν φύλλο.

Και είναι «συμπαραγωγή» της ομελέτας με πράσο και ροκφόρ που έφτιαχνα πάντα στο brunch της Κυριακής, πάνε χρόνια από τότε και δεν λέμε πότε, γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς καλά να είμαστε να ξαναγλεντήσουμε.

Τα βασικά υλικά έχουν σημασία για την αλευρόπιτα, αυτό μας λέει η Μαρίνα, και δεν τα ξεχνάς εύκολα…

Δείτε εδώ και τις τρεις συνταγές, τη βασική αλευρόπιτα, την παραλλαγή της με πράσο και μπλε τυρί αλλά και την ομελέτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...