300
Το φιλέτο του ψαριού θωρακίζεται πρώτα σε καυτό λάδι στο τηγάνι και μετά μπαίνει στο φούρνο | Epta

Στο «Επτά» μαγειρεύουν τη σφυρίδα όπως στο Άγιο Όρος

Κική Τρανταφύλλη 27 Ιανουαρίου 2018, 12:53
Το φιλέτο του ψαριού θωρακίζεται πρώτα σε καυτό λάδι στο τηγάνι και μετά μπαίνει στο φούρνο
|Epta

Στο «Επτά» μαγειρεύουν τη σφυρίδα όπως στο Άγιο Όρος

Κική Τρανταφύλλη 27 Ιανουαρίου 2018, 12:53

Στο κέντρο της πόλης μας δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο πολυτελείς και θεατράλε χώρους όπως το μπαρ-εστιατόριο «Επτά», που έχει ήδη κλείσει πάνω από ένα χρόνο από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Θησείο.

Βρίσκεται χαμηλά στην οδό Ερμού, εκεί που ο εμπορικός δρόμος συναντάει τον πεζόδρομο της Αστιγγος, σε ένα κτιριακό συγκρότημα (της οικογένειας Τουρνικιώτη) με μακρόχρονη ιστορία, αν σκεφτεί κανείς ότι το 1900 λειτουργούσε ως πανδοχείο και στο πλάι του είχε σταύλους που εξυπηρετούσαν τους πελάτες. Έχει δύο εισόδους, μία από την Πύλη Ερμού (στο νούμερο 119) και μία από την Άστιγγος 10.

Μια επιβλητική μπάρα σε υποδέχεται πλάι στην είσοδο και με την πρώτη ματιά το βλέμμα σου κλέβουν τα τραπέζια από μελί ξύλο, οι άνετες γκρίζες πολυθρόνες, οι κουρτίνες από βαρύ κόκκινο βελούδο και οπωσδήποτε οι μαύροι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι (Baccarat limited edition αν δεν απατώμαι).

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι το γυάλινο πάτωμα (στο στυλ του μουσείου της Ακρόπολης) που αποκαλύπτει αρχαιολογικά ευρήματα – συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς υπενθυμίζοντας ότι ζεις σε μια πόλη με ιστορία πολλών αιώνων. …

… Στο φαγητό κυριαρχούν οι γεύσεις της Μεσογείου, με μια πληθώρα επιλογών σε κρέας και σε ψάρι, ωραία ριζότι, λαχταριστά ζυμαρικά και επιδόρπια επηρεασμένα από την ιταλική και γαλλική κουζίνα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο τα κρασιά που προτείνει το εστιατόριο με επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα όσο και τα δροσερά cocktails για όσους αγαπούν το συνδυασμό τους με το φαγητό.

Υπεύθυνος της κουζίνας είναι ο σεφ Θάνος Λιάπης και στα πιάτα του διασταυρώνονται ολόφρεσκα υλικά και μοντέρνες τεχνικές. Μ’άρεσε πάρα πολύ το αρνίσιο κότσι με ρεβιθάδα (σιγοψημένο για 12 ώρες σε κενό αέρος), το ελληνικό «σούσι» με αμπελόφυλλα και γαρίδες Ηγουμενίτσας, αλλά και η ψητή σφυρίδα μαγειρεμένη παραδοσιακά όπως την κάνουν στο  Αγιο Όρος και αυτή τη συνταγή διάλεξα για να σας παρουσιάσω σήμερα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...