344
Στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους θα είναι αυξημένη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. με συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό εξέταση το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 11:15
Στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους θα είναι αυξημένη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. με συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό εξέταση το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 11:15

Την είδηση ότι εξετάζεται και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, έδωσε το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αναπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων. «Εχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ενα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», εξήγησε ο υπουργός.

Οσον αφορά την επανεκκίνηση της αγοράς, μίλησε για οργανωμένο σχέδιο επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για τεστ, κατά πόσο «μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Στους τζίρους είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά, οι εκπτώσεις θα έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία, αγωνία μου είναι πώς θα πάμε επιδημιολογικά. Οταν ανοίξουμε την εστίαση, θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα», είπε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά».

«Δεν μπορώ εγώ κι ο Χαρδαλιάς να είμαστε δίπλα σε κάθε καταναλωτή. Δεν επιβάλαμε κάτι στους γιατρούς, κάναμε συνολική παρουσίαση πολύ εμπεριστατωμένη, και της πορείας της οικονομίας και των μέτρων που είχαμε σκεφθεί, σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τους κεντρικούς δρόμους και για να γίνονται συστάσεις στους πολίτες», συμπλήρωσε και προέτρεψε τους πολίτες αν βλέπουν δρόμο με κόσμο, «να μην πηγαίνουν εκεί» προστατεύοντας τον εαυτό τους. «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», παραδέχθηκε, εκτίμησή του όμως ήταν ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αυτή τη στιγμή», κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του, «είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ από ό,τι ήμασταν στο ανώτερο σημείο της πανδημίας περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ξαφνική άνοδο της πανδημίας, έχουμε περιθώριο ασφαλείας για να μπορούμε να προλάβουμε ξανά αυστηρότερα μέτρα, χωρίς να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο αντοχής του ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...