416
Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας επιθεωρεί τις εργασίες στο Γουνσάν, τον περασμένο Οκτώβριο | Facebook

Υδάτινα πάρκα και πολυτελή ξενοδοχεία στο mega-resort του Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 12:50
Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας επιθεωρεί τις εργασίες στο Γουνσάν, τον περασμένο Οκτώβριο
|Facebook

Υδάτινα πάρκα και πολυτελή ξενοδοχεία στο mega-resort του Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 12:50

Στα τέλη του 2019 αναμένεται να παραδοθεί τελικά το mega-resort του Κιμ Γιονγκ Ουν, το σούπερ λουξ θερινό θέρετρο που ετοιμάζει ο λαοπρόβλητος ηγέτης της Βόρειας Κορέας στην περιοχή Γουνσάν, εκεί που πέρασε όλα του τα καλοκαιριά όταν ήταν παιδί.

Στο θέρετρο, που ήδη έχει ονομαστεί «Wonsan-Kalma Tourist Zone», θα υπάρχουν πεντάστερα ξενοδοχεία, υδάτινα πάρκα με δεκάδες νεροτσουλήθρες [μια γνωστή εμμονή των κατοίκων της ασιατικής χώρας…], εγκαταστάσεις για αθλήματα και extreme sports, ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα τεράστιο παιδικό λούνα παρκ, κινηματογράφους και πολλές κατοικίες για όσους το αντέχει η τσέπη και το βαλάντιο τους.

Το Γουνσάν, στα ανατολικά της χώρας

Όπως σημειώνει το CNN, τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, ο Κιμ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και εξέφρασε την απογοήτευση του για την πορεία των εργασιών.

Και φυσικά, όταν ακούς τον βορειοκορεάτη δικτάτορα να σου δίνει… «γκάζια» και να σου λέει με τον τρόπο του «συντόμευε», δεν το πολυσκέφτεσαι.

Οι εργάτες δούλεψαν επί 100 ημέρες νυχθημερόν και ήδη έχουν παραδώσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το υδάτινο πάρκο και κάποια διαμερίσματα και σπίτια, με το τελεσίγραφο του Κιμ να μιλάει για εγκαίνια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς το έχει ήδη αναφέρει και στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό διάγγελμα του στο λαό της χώρας.

Ο Κιμ κάνει υποδείξεις σε αξιωματούχους, τον περασμένο Οκτώβριο στο Γουνσάν

Η είδηση για την κατασκευή του mega-resort στο Γουνσάν είχε διαρρεύσει από πέρσι, όταν 20 αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα ταξίδεψαν με εντολή του Κιμ στην Ισπανία και επί ένα μήνα γύριζαν σε όλη την χώρα παρατηρώντας τα τουριστικά θέρετρα και παίρνοντας ιδέες για την δυνητική τους ανάπτυξη.

Εξαιρετική εντύπωση έκανε στους Βορειοκορεάτες το θέρετρο «Κόστα Μπλάνκα» και το πάρκο αναψυχής «Τέρα Μίτικα» στο Μπενιντόρμ της επαρχίας Αλικάντε, που από μικρό ψαροχώρι την δεκαετία του 1960 έχει εξελιχθεί στον απόλυτο τουριστικό προορισμό με τις παραλίες της, τα ξενοδοχεία και τους ουρανοξύστες του.

Η μεγάλη ακτογραμμή του Γουνσάν, ιδανική για την δημιουργία ενός mega-resort

Αυτό, ωστόσο, που κάνει εντύπωση στο CNN είναι το ότι το θέρετρο χτίζεται πολύ κοντά στο σημείο από όπου ο Κιμ πραγματοποιεί τις εκτοξεύσεις των βαλιστικών του πυραύλων.

«Μπορεί να μοιάζει τρελό σε κάποιον ξένο το γεγονός πως ο Κιμ εκτοξεύει πυραύλους από ένα σημείο που θέλει να εκμεταλλευτεί οικονομικά στο μέλλον, αλλά έτσι λειτουργεί και σκέφτεται ο βορειοκορεάτης ηγέτης», καταλήγει με νόημα ο νοτιοκορεάτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κιουνγκναμ, Λιμ Εουλ Τσουλ, ειδικός σε θέματα Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...