133
Περισσότερες από 400 πτήσεις της easyjet ακυρώθηκαν το τριήμερο που... εισέβαλαν τα drones στο Γκάτγουικ (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS

Τα drones του Γκάτγουικ κόστισαν στην easyjet 17 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 11:19
Περισσότερες από 400 πτήσεις της easyjet ακυρώθηκαν το τριήμερο που... εισέβαλαν τα drones στο Γκάτγουικ (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS

Τα drones του Γκάτγουικ κόστισαν στην easyjet 17 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 11:19

Η EasyJet έχασε 17 εκατ. ευρώ τις 36 ώρες που προκλήθηκε εναέριο κυκλοφοριακό χάος από τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναστάτωση που προκλήθηκε από τα drones επηρέασε 82.000 επιβάτες της και οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 400 από τις πτήσεις της ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Αυτό προκάλεσε απώλεια εσόδων περίπου πεντέμισι εκατ. ευρώ και στοίχισε στην εταιρεία 11,5 εκατ. ευρώ σε βοήθεια και αποζημιώσεις που υποχρεώθηκε να παρέχει προς τους πελάτες της.

Το Γκάτγουικ αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όταν πέταξαν drones κοντά στον χώρο του στο νότιο Λονδίνο, στο πιο σοβαρό περιστατικό που έχουν προκαλέσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Περίπου χίλιες πτήσεις ματαιώθηκαν ή εκτράπηκαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η αναστάτωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...