190
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαρδαλιάς: Μέτρα σε άνω των 65 ετών και μάσκες παντού πριν από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:35
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαρδαλιάς: Μέτρα σε άνω των 65 ετών και μάσκες παντού πριν από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:35

Δέσμη νέων μέτρων, τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, υπάρχουν στα πλάνα της κυβέρνησης, ώστε η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε lockdown. Αυτό ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιβολή νέων περιορισμών, ιδίως στην Αττική, η οποία καταγράφει εδώ και πολλές μέρες τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και οι νοσοκομειακές υποδομές της έχουν ήδη επιβαρυνθεί.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της παρουσίας του στη Βουλή, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι «είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Eχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...