170
Καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και τη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου) | SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Χαλάει ο καιρός – Πού θα χτυπήσει η «Θάλεια»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 11:52
Καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και τη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου)
|SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Χαλάει ο καιρός – Πού θα χτυπήσει η «Θάλεια»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 11:52

Χαλάει ο καιρός από την Τετάρτη, καθώς έρχεται η «Θάλεια», όπως βάφτισε τη νέα κακοκαιρία το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από τα βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, έως το Σάββατο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, την Ηπειρο και την Κεντροδυτική Μακεδονία.

Την Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα μέχρι το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή προγνώσεων της ΕΜΥ, τα φαινόμενα οφείλονται σε έναν συνδυασμό ανώτερου βαρομετρικού χαμηλού που συνοδεύεται από ψυχρές μάζες και θα επηρεάσει την Ελλάδα άστατο καιρό. Ο συγκεκριμένος τύπος καιρού, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, μετεωρολογικά καλείται καιρός «ψυχρής λίμνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...