337
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα πλήξει τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 13:59
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα πλήξει τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 13:59

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, από το πρωί της 5ης Αυγούστου αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή προγνώσεων της ΕΜΥ, τα φαινόμενα οφείλονται σε έναν συνδυασμό ανώτερου βαρομετρικού χαμηλού που συνοδεύεται από ψυχρές μάζες και θα επηρεάσει από την Τετάρτη και μετά τη χώρα μας με άστατο καιρό. Ο τύπος καιρού, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, μετεωρολογικά καλείται καιρός ψυχρής λίμνης.

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες.

Την Παρασκευή, στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...