317
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ1 | ΕΡΤ/YouTube

Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις παρά την επιδημιολογική έξαρση στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:32
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ1
|ΕΡΤ/YouTube

Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις παρά την επιδημιολογική έξαρση στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:32

Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που είναι ήδη σε μίνι lockdown και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιδημιολογική έξαρση; Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής –«η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις, για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη», είχε εξηγήσει.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι η παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά, παραπέμποντας μάλιστα σε απόφαση που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τις παρελάσεις, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως θα γίνουν κανονικά, «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». Εξήγησε, δε, ότι από τη στιγμή που «έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει σκέψη για παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις, όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Οπως επεσήμανε, όμως, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενική πορεία του κορoνοϊού στη χώρα, ο υπουργός είπε: «Αν και δεν χειρίζομαι το θέμα, κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη Βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

Πλεύρης: Εχουμε τρεις εβδομάδες

Από την πλευρά του, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε (στον ΣΚΑΪ) σχετικά με τις παρελάσεις ότι μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου και ότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο, «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα».

Πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις, οπότε ισχύει ότι θα γίνουν αφού δεν έχει αποφασιστεί κάτι διαφορετικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...