287
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι στο θέμα του Συντάγματος το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να επιλέξει με ποιους είναι | INTIME NEWS

Βενιζέλος: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα με αφορμή το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 19:59
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι στο θέμα του Συντάγματος το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να επιλέξει με ποιους είναι
|INTIME NEWS

Βενιζέλος: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα με αφορμή το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 19:59

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους διπλωματικούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα Eλληνοτουρκικά και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο capital.gr, προχώρησε σε μια δήλωση-βόμβα, που έχει να κάνει με το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και τις ευθύνες του νεοσύστατου Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν αποκλείω δημοψήφισμα με αφορμή το Σύνταγμα» τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν «πάμε σε εκλογές με μια σύγκρουση εκ νέου με την Ευρωπαϊκή Eνωση.

»Δεν αποκλείω μια σύγκρουση με αφορμή το Σύνταγμα. Και δημοψήφισμα με αφορμή το Σύνταγμα. Οπου πάλι πρέπει να τοποθετηθείς. Με ποιους είσαι; Με αυτούς που σέβονται το Σύνταγμα ή με αυτούς που παίζουν με το Σύνταγμα; Ευτυχώς είδα ότι ο ΠτΔ στέλνει μηνύματα, γιατί η θέση του είναι καθαρή από το 2011, κατά της χρήσης του δημοψηφίσματος. Και συμπίπτουμε στο θέμα αυτό απολύτως με τον κ. Παυλόπουλο και χαίρομαι γι’ αυτό. Βεβαίως τίποτα δεν αποκλείεται. Οσοι νομίζουν ότι θα πάμε ως παιδική εκδρομή στις εκλογές, επειδή είμαστε στο πλαίσιο μιας συμβατικής εναλλαγής ευρωπαϊκών δυνάμεων στην εξουσία, κάνουν λάθος. Είναι αφελείς και επιπόλαιοι» απάντησε συγκεκριμένα

Στη συνέντευξή του, μιλώντας για τα εθνικά θέματα, στον απόηχο του τραγικού συμβάντος με τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, τόνισε πως καθώς «κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο υπάρχει, όπως υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια, αυτό που έχει όμως σημασία, είναι να μην απαντά η ελληνική πλευρά σε δηλώσεις των Τούρκων που γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση.»

Σχετικά με τη συμπόρευση, μετεκλογικά, της ΝΔ με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Βενιζέλος πήρε σαφή θέση: «Η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων και από τις εκλογές πρέπει να προκύψει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αποστασιοποιημένος από τα τεκταινόμενα στο Κίνημα Αλλαγής, θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...