417
| ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά ΟΣΕ για την αιφνιδιαστική απεργία

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:24

ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά ΟΣΕ για την αιφνιδιαστική απεργία

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:24

Τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας της αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρέντη, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δηλώνοντας πως την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, «παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία» και δηλώνει ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ «η διοίκηση του ΟΣΕ τη διαβεβαίωνε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση (για συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία) και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, η ενημέρωση ήρθε σήμερα το πρωί από τη διοίκηση του ΟΣΕ. «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 8.20, ο ΟΣΕ, με επίσημη επιστολή του, ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις, δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τρένων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, προσωπικό του ΟΣΕ προέβη σε κατάληψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρέντη – κομβικό σταθμό για την αναχώρηση και έλευση των αμαξοστοιχιών – με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων.

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η τελευταία διαβεβαίωνε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 17/02, ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 08:20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά τη χώρα στα δύο.

Σε αντίθεση, όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. – μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών – ήταν στη θέση τους, αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ».

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», καταλήγει η ανακοίνωση, «λυπάται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία. Την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...