277
Η κατάληψη στου Ρέντη «διασφάλισε» ότι δεν θα κουνηθεί ούτε βαγόνι | INTIMEnews

Οι απεργοί του ΟΣΕ έκαναν (και) κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 11:30
Η κατάληψη στου Ρέντη «διασφάλισε» ότι δεν θα κουνηθεί ούτε βαγόνι
|INTIMEnews

Οι απεργοί του ΟΣΕ έκαναν (και) κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 11:30

Η λέξη αιφνιδιασμός (ή μήπως σαδισμός; εδώ) φαίνεται ότι είναι στο DNA τους, καθώς, πέρα από την αιφνιδιαστική απόφαση για απεργία που ακινητοποίησε τους συρμούς των τρένων και του Προαστιακού (ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργούσαν κανονικά), οι εργαζόμενοι –ή ορθότερα οι συνδικαλιστές– του ΟΣΕ προχώρησαν και σε κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, για να μην επιτραπεί σε συναδέλφους τους να εργαστούν και να λειτουργήσει τελικά ο Προαστιακός (περισσότερα για την αντίδραση του υπουργού Μεταφορών εδώ)!

Ομοίως, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι οι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό στου Ρέντη.

Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα (17 Φεβρουαρίου), ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωνε το επιβατικό κοινό ότι «όλες οι αμαξοστοιχίες της θα κινηθούν κανονικά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου», ενώ σήμερα, στις 6:30, γνωστοποίησε πως οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. «Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Ετσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός», ανέφερε η πρωινή η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...