272
Πολίτες με μάσκες στην αγορά της Κωνσταντινούπολης | REUTERS/Umit Bektas

Τουρκία: Συλλήψεις για «προκλητικές αναρτήσεις» για τον κορονοϊό – μόλις 47 τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 10:35
Πολίτες με μάσκες στην αγορά της Κωνσταντινούπολης
|REUTERS/Umit Bektas

Τουρκία: Συλλήψεις για «προκλητικές αναρτήσεις» για τον κορονοϊό – μόλις 47 τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 10:35

Οχι ότι περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από το καθεστώς Ερντογάν, αλλά πάντα είναι μια μικρή έκπληξη το πού μπορεί να φτάσει η λογοκρισία. Οπως λοιπόν ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, οι Αρχές εντόπισαν 93 υπόπτους που έκαναν «αβάσιμες και προκλητικές» αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού και έχουν συλλάβει 19 εξ αυτών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή αφού η Αγκυρα αποφάσισε να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση των ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας Covid-19.

Στην Τουρκία έχουν ανακοινωθεί μόλις 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αναλογικά πολύ μικρότερος από άλλες χώρες, αναλογικά και με τον πληθυσμό της που ξεπερνά τα 80 εκατ. ανθρώπους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

«Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί», τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη Δευτέρα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα από τον νέο κορονοϊό την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ χθες εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Εξάλλου το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι Τούρκοι που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν ως σήμερα τα μεσάνυχτα με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...