174
H Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι | Google Streetview

Τουλάχιστον 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό σε κλινική στο Περιστέρι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 17:27
H Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι
|Google Streetview

Τουλάχιστον 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό σε κλινική στο Περιστέρι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 17:27

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε την Πέμπτη η Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς περισσότερα από 28 θετικά κρούσματα του κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σε ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό.

Την Τετάρτη, είχε σημάνει συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ένας ασθενής είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Ο ασθενής επισκεπτόταν τακτικά και προγραμματισμένα την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πώς είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς όπου και έκανε το τεστ.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που έκανε ο ΕΟΔΥ έλαβε περισσότερα από 100 δείγματα. Τουλάχιστον τα 28 από αυτά βρέθηκαν θετικά, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τελευταία ενημέρωση. Την Πέμπτη ελήφθησαν ακόμη 45 νέα δείγματα.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου τα μέλη του να διαπιστώσουν την έκταση διασποράς της Covid-19 και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Οπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωανίδης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξεταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπεθύνων της κλινικής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...