209
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο της μεγάλης πυρκαγιάς | Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Δανία: «Υπό έλεγχο» η μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 16:33
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο της μεγάλης πυρκαγιάς
|Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Δανία: «Υπό έλεγχο» η μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 16:33

Μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μετά από τρεις ώρες, η τεράστια φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο καθώς στην επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν 100 πυροσβέστες, έγραψε ο Guardian καθώς και τοπικά Μέσα.

«Είναι μια τεράστια πυρκαγιά. Εχουμε αναπτύξει περί τους 100 πυροσβέστες», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής επιχειρήσεων διευκρινίζοντας ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk, η οποία παρασκευάζει το γνωστό ενέσιμο φάρμακο Ozempic για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.

Ο καπνός ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ορατός από μεγάλη απόσταση ενώ η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο καπνός δεν είναι τοξικός.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο X ενθάρρυνε πάντως τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να σπεύσουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν παράθυρα και πόρτες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...