335
Οδηγοί βάζουν βενζίνη σε πρατήριο στη Βιρτζίνια (φωτογραφία του Ιανουαρίου) | EPA/SHAWN THEW

ΗΠΑ: Ενα εκατ. βαρέλια βενζίνης το «δώρο» του Μπάιντεν στους Αμερικανούς για το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 16:16
Οδηγοί βάζουν βενζίνη σε πρατήριο στη Βιρτζίνια (φωτογραφία του Ιανουαρίου)
|EPA/SHAWN THEW

ΗΠΑ: Ενα εκατ. βαρέλια βενζίνης το «δώρο» του Μπάιντεν στους Αμερικανούς για το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 16:16

Ο Τζο Μπάιντεν θα διαθέσει ένα εκατομμύριο βαρέλια βενζίνης από τα κρατικά αποθέματα για να μειώσει την τιμή των καυσίμων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της γιορτής της 4ης Ιουλίου.

Το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος οδήγησης αυτό το καλοκαίρι αυξάνοντας την προσφορά από το απόθεμα που διατηρείται στις βορειοανατολικές πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξαντληθεί το απόθεμα της βενζίνης που δημιουργήθηκε στις βορειοανατολικές πολιτείες, το 2014, όταν ο τυφώνας Σάντι άφησε τα πρατήρια χωρίς καύσιμα.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο τον Μάρτιο για να κλείσει η δεξαμενή, καθώς η αποθήκευση βενζίνης κοστίζει περισσότερο από την αποθήκευση αργού πετρελαίου.

Η Τζένιφερ Γκράνχολμ, υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η διάθεση του αποθέματος θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων για τους αμερικανούς αυτοκινητιστές αυτό το καλοκαίρι.

«Με τη στρατηγική διάθεση του αποθέματος μεταξύ της Ημέρας Μνήμης (για τους πεσόντες στρατιωτικούς στις 27 Μαϊου) και της 4ης Ιουλίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας), εξασφαλίζουμε την επαρκή παροχή καυσίμων προς τις τρεις πολιτείες και τα βορειοανατολικά σε μια εποχή που οι σκληρά εργαζόμενοι Αμερικανοί το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε η υπουργός την Τρίτη.

Τόσο οι τιμές του αργού πετρελαίου όσο και της βενζίνης, αυξήθηκαν απότομα από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Απριλίου, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τη μείωση της προσφοράς από την ομάδα πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές τους έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τον Απρίλιο, κατά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, και από τότε άρχισαν να μειώνονται.

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου σχετίζεται και με την προεκλογική περίοδο και τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στους καταναλωτές, σημειώνει η Telegraph.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα προβάλει το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ως επιχείρημα για την επανεκλογή του.

Τα εκατομμύρια βαρέλια θα πωληθούν στο Νιου Τζέρσεϊ και το Μέιν και θα φθάσουν στους καταναλωτές το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Θα πωληθούν σε παρτίδες των 100.000 βαρελιών, γεγονός που, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, θα μεγιστοποιήσει την εξοικονόμηση που θα μεταφερθεί στους καταναλωτές.

Τα έσοδα θα ανήκουν στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...