396
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνεται με high five στον μικρό μαθητή του 7ου Δημοτικού Γαλατσίου | Youtube

To high five του Μητσοτάκη με τον μικρό μαθητή στο 7ο Δημοτικό Γαλατσίου

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 10:31
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνεται με high five στον μικρό μαθητή του 7ου Δημοτικού Γαλατσίου | Youtube

To high five του Μητσοτάκη με τον μικρό μαθητή στο 7ο Δημοτικό Γαλατσίου

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 10:31

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Κατά τη άφιξή του στο σχολείο, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαρία να μιλήσει με μαθητές και να ακούσει τις εντυπώσεις τους για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ξεχωριστή στιγμή, το high five που έκανε με έναν από τους μικρούς μαθητές κατά την είσοδό του στο σχολείο.

«Τι ομάδα είσαι;» τον ρώτησε, με τον πιτσιρικά να απαντά: «Παναθηναϊκός».

«Καλά» του είπε, λίγο απογοητευμένος ο Πρωθυπουργός.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Γαλάτσι για να γιορτάσω μαζί σας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίας χρονιάς που θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε της χώρας, με δασκάλους καθηγητές και βιβλία στη θέση τους», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του κάνοντας  ιδιαίτερη μνεία στα πρωτάκια του δημοτικού και στα παιδιά του νηπιαγωγείου:

«Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους και να ακούτε τους γονείς σας».

Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το πολύ δύσκολο έργο τους, δεσμευόμενος ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυσή τους.

Λίγο αργότερα, κατόπιν παράκλησης του διευθυντή του σχολείου, φύτεψε, συμβολικά, ένα δένδρο στην αυλή του 7ου Δημοτικού.

Στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα στα Κάτω Πατήσια όπου συστεγάζονται στο 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπου έδωσε το παρών στις τελετές αγιασμού του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε τα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, μετέβη στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...