284
Η Νίκι Χέιλι σε ομιλία της το περασμένο Σάββατο στο Λάνκαστερ της Νότιας Καρολίνας - εκεί όπου θα δώσει την τελική μάχη της απέναντι στον Τραμπ | REUTERS/Shannon Stapleton

Την προστασία της Secret Service ζήτησε η Νίκι Χέιλι λόγω απειλών που δέχεται

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 09:39
Η Νίκι Χέιλι σε ομιλία της το περασμένο Σάββατο στο Λάνκαστερ της Νότιας Καρολίνας - εκεί όπου θα δώσει την τελική μάχη της απέναντι στον Τραμπ
|REUTERS/Shannon Stapleton

Την προστασία της Secret Service ζήτησε η Νίκι Χέιλι λόγω απειλών που δέχεται

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 09:39

Εχοντας να αντιμετωπίσει την τοξική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκφοβίζει και τους δωρητές απειλώντας τους με αντίποινα αν συνεχίσουν να στηρίζουν αντιπάλους του, η Νίκι Χέιλι, η οποία επιμένει να διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου, ζήτησε την προστασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της περίφημης Secret Service, που προστατεύει τους ανώτατους αξιωματούχους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας –η οποία θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στην έως τώρα καμπάνια της, στις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη συγκεκριμένη πολιτεία στις 24 Φεβρουαρίου– ζήτησε επίσημα να λάβει προστασία από τη Secret Service λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει.

Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πότε κατατέθηκε το σχετικό αίτημα.

Υπήρξαν αναφορές για δύο περιστατικά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο σπίτι της Χέιλι στη Νότια Καρολίνα – εκ των οποίων το ένα σημειώθηκε ενόσω βρίσκονταν εκεί οι γονείς της.

H Χέιλι ερωτήθηκε προσφάτως για την ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις συγκεντρώσεις. Η ίδια, σε μια επίσκεψη στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε πως «όταν κάνεις κάτι τέτοιο, δέχεσαι απειλές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι εντάξει».

«Μέρος της υποψηφιότητας στη δημόσια ζωή είναι πως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τις απειλές που προκύπτουν. Αυτό δεν πρόκειται να με αποθαρρύνει. Μήπως αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια γύρω μας; Ναι, μια χαρά» είχε τονίσει.

Η Μυστική Υπηρεσία παρέχει προστασία μόνο κατόπιν εξουσιοδότησης του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, ο οποίος διαβουλεύεται με συμβουλευτική επιτροπή του Κογκρέσου. Οπως υπενθύμισε το CNN, το 2007 ο Μπαράκ Ομπάμα, τότε γερουσιαστής του Ιλινόι, είχε λάβει προστασία από τη Secret Service ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...