471
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρετά χωρίς γάντια τον επικεφαλής του νοσοκομείου Ντένις Προτσένκο | Sputnik/Alexey Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Θετικός στον κορονοϊό διοικητής νοσοκομείου που είχε ξεναγήσει τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:22
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρετά χωρίς γάντια τον επικεφαλής του νοσοκομείου Ντένις Προτσένκο
|Sputnik/Alexey Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Θετικός στον κορονοϊό διοικητής νοσοκομείου που είχε ξεναγήσει τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:22

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο επικεφαλής νοσοκομείου στη Μόσχα, ο οποίος την περασμένη Τρίτη, 24 Μαρτίου, χαιρέτισε με χειραψία τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ξενάγησε στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον δρ. Ντένις Προτσένκο, επικεφαλής του νοσοκομείου Κομουνάρκα στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τρίτη, η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας.

Ο ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Προτσένκο πριν φορέσει την ειδική προστατευτική στολή και περιηγηθεί στους χώρους του νοσοκομείου από τον ίδιο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την κίτρινη προστατευτική στολή στο νοσοκομείο της Μόσχας, αφού έχει χαιρετήσει τον επικεφαλής γιατρό

Σύμφωνα με δηλώσεις των γιατρών, η κατάσταση του γιατρού είναι ικανοποιητική και βρίσκεται στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στον οικισμό Κομμουνάρκα στα περίχωρα της Μόσχας.

«Αγαπητοί φίλοι, μου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση η ανησυχία που δείξατε για μένα. Ναι, το τέστ για τον CοV είναι θετικό, αλλά αισθάνομαι εντελώς καλά. Απομονώθηκα στο γραφείο μου, στο οποίο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορώ να εργάζομαι εξ αποστάσεως, να διευθύνω και να πραγματοποιώ τηλεδιαβουλεύσεις με τους γιατρούς», έγραψε ο Προτσένκο στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Προτσένκο προσθέτει ακόμη ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα επηρεάστηκε από την δουλειά του τελευταίου μήνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Πούτιν «συστηματικά κάνει τεστ για τον κορονοϊό, όλα είναι φυσιολογικά», μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Τον Πούτιν είχαν συνοδέψει στην επίσκεψη στο νοσοκομείο ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα και ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ολοι τους συνομίλησαν με τον διευθυντή του νοσοκομείου χωρίς να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στο μεταξύ, πριν γίνει γνωστή η είδηση αυτή, όπως γράφουν οι New York Times, μακριά από το προσκήνιο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να μην συνδέσει το όνομά του με τα άσχημα νέα για τον κορονοϊό στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της χώρας αφήνει άλλους αξιωματούχους, όπως τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν ή τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, να μεταφέρουν τις εντολές για περιορισμό των μετακινήσεων στους ρώσους πολίτες.

Την Κυριακή, η ρωσική πρωτεύουσα τέθηκε εν μέρει σε καραντίνα και ο δήμαρχος έδωσε εντολή στους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο του αυστηρότερου μέτρου που έχουν λάβει μέχρι στιγμής για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, καθώς ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη Μόσχα ξεπέρασε το όριο των 1.000, ενώ σε όλη τη χώρα, την Τρίτη, τα κρούσματα ήταν 2.337.

Μετά τη Μόσχα, και η Αγία Πετρούπολη και 13 ακόμα μεγάλες πόλεις ακολούθησαν στη λήψη μέτρων.

Το χιόνι που σκέπασε τη ρωσική πρωτεύουσα την Τρίτη, βοήθησε στο να μείνει ο κόσμος κλεισμένος στο σπίτι.

Αστυνομικός μόνος του στην χιονισμένη Κόκκινη Πλατεία την Τρίτη

Τη Δευτέρα, ο Πούτιν πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη τονίζοντας τα μέτρα κατά των κερδοσκόπων και λέγοντας ότι «όλη η Ρωσία είμαστε μία οικογένεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...