199
Μεγάλες ουρές στο Terminal 5 του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο | REUTERS/Henry Nicholls

Θερινή ταλαιπωρία για τους επιβάτες της British Airways – Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 11:06
Μεγάλες ουρές στο Terminal 5 του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο
|REUTERS/Henry Nicholls

Θερινή ταλαιπωρία για τους επιβάτες της British Airways – Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 11:06

Ατελείωτες ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας περίμεναν τους επιβάτες της British Airways καθώς μια βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα έφερε χάος στο πρόγραμμα πτήσεων.

Και τα τρία μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου, το Γκάτγουικ και το Σίτι, επηρεάστηκαν από το πρόβλημα, που δεν είναι το μόνο το τελευταίο διάστημα.

Αν και η BA δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των πτήσεων που επηρεάστηκαν, εκτιμάται ότι οι ακυρώσεις έφτασαν τις 140 ενώ καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε άλλες 370 πτήσεις.

Ακυρώσεις σε πτήσεις της BA όπως δείχνει ο πίνακας στο Χίθροου

Μικρότερης κλίμακας προβλήματα εντοπίστηκαν ακόμη και σε άλλα αεροδρόμια στη Βρετανία, όπως το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη, αναφέρει ο Guardian.

Οι επιβάτες αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο τσεκ-ιν μέσω Διαδικτύου, αναγκάζοντας την εταιρεία να βασιστεί σε μη ηλεκτρονικά συστήματα με τις αναπόφευκτες ουρές.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει επιβάτες που επηρεάστηκαν. Τους δίνει πάντως η εταιρεία τη δυνατότητα να κλείσουν εισιτήριο κάποια άλλη ημέρα, από σήμερα 8 Αυγούστου ως τις 13 Αυγούστου.

Στις αρχές της εβδομάδας είχαν ακυρωθεί 177 πτήσεις από το Χίθροου λόγω προγραμματισμένων απεργιών, αν και στη συνέχεια ανακλήθηκε η απόφαση όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις εργαζομένων και διοίκησης του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...