165
Ο Πάσσαρης κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια το 2000 | ΑΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ

Τέσσερις φορές ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 16:30
Ο Πάσσαρης κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια το 2000
|ΑΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ

Τέσσερις φορές ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 16:30

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια συν 49 χρόνια κάθειρξη τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις δολοφονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες.

Οι δικαστές απέρριψαν όλα τα ελαφρυντικά για τον διαβόητο κακοποιό.

Ο 45χρονος πλέον Πάσσαρης εκτίει από το 2001 στις ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινή δις ισόβια για δύο δολοφονίες που διέπραξε εκεί. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Επιπλέον, δεν έγινε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί ποιος ήταν προμήθευσε το όπλο στον Πάσσαρη με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» που είχε ο Πάσσαρης για την απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματά τον Φεβρουάριο του 2001. Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε η κατηγορία της αρπαγής να μετατραπεί σε παράνομη βία, πλημμέλημα που έχει παραγραφεί

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...