209
Ο ιερέας λειτουργούσε στο Αίγιο και όπως είπε στους αστυνομικούς δεν εγκρίνει τα καρναβαλικά έθιμα | CreativeProtagon

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ο 40χρονος παπάς που έκαιγε καρναβαλικές κατασκευές

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 16:06
Ο ιερέας λειτουργούσε στο Αίγιο και όπως είπε στους αστυνομικούς δεν εγκρίνει τα καρναβαλικά έθιμα
|CreativeProtagon

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ο 40χρονος παπάς που έκαιγε καρναβαλικές κατασκευές

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 16:06

Ελεύθερος αφέθηκε με απόφαση εισαγγελέα, μέχρι τη δίκη του στις 5 Φεβρουαρίου, ο 40χρονος ιερέας που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα για εμπησμούς καρναβαλικών κατασκευών.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Το βράδυ της Τρίτης στις φλόγες τυλίχθηκε ένας ακόμα μπάστακας -όπως ονομάζονται χαρακτηριστικά οι εν λόγω καρναβαλικές φιγούρες- στο Ακταίο.

Ο δράστης των εμπρησμών όμως έγινε αντιληπτός από διερχόμενους, οι οποίοι έδωσαν λεπτομερή περιγραφή του αυτοκινήτου του και τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ.

Ετσι λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 40χρονος που όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ιερέα, κάτοικο Πατρών (λειτουργούσε στο Αίγιο).

Ο ίδιος απέδωσε τις πράξεις του στην αντίθεσή του με τα καρναβαλικά έθιμα.

Το  μεσημέρι της Τετάρτης ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του,  ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».

«Είναι πολύ πιθανό», εκτίμησε, «να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...