162
Τούρκοι στρατιώτες πάνω σε τεθωρακισμένα οχήματα | Reuters

Συρία: Ο Ερντογάν βομβάρδισε «κατά λάθος» αμερικανικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 23:36
Τούρκοι στρατιώτες πάνω σε τεθωρακισμένα οχήματα
|Reuters

Συρία: Ο Ερντογάν βομβάρδισε «κατά λάθος» αμερικανικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 23:36

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι και τις αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο κομμάτι της χώρας να επηρεάζονται από τα τουρκικά πυρά που έπεσαν κοντά στην πόλη Κομπάνι. Δεν υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα το Newsweek επικαλούμενο κούρδο αξιωματούχο όπως και υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου, σύμφωνα με τους οποίους η πόλη Κομπάνι, που στην πλειοψηφία της κατοικείται από Κούρδους, δέχθηκε πυρά τουρκικού πυροβολικού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Με βάση πληροφορίες που μεταδίδει τα τελευταία λεπτά το CNN τα τουρκικά πυρά έπεσαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη θέση των Αμερικανών, κοντά στο Κομπάνι.

Ομάδα αμερικανών στρατιωτών παγιδεύτηκε στην περιοχή, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου υποστήριξε ότι στο σημείο βρίσκονταν από 15 μέχρι 100 στρατιώτες.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κάλεσε τους «ευρωπαίους συμμάχους» να συμβάλλουν στις ενέργειες που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα στη Συρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...