510
Ο φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών | INTIMEnews

Συναγερμός στην Ανάβυσσο – Κάηκαν σπίτια

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:19
Ο φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών
|INTIMEnews

Συναγερμός στην Ανάβυσσο – Κάηκαν σπίτια

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:19

Στη λεωφόρο Καραμανλή, στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στην Ανάβυσσο, έχουν φθάσει οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά (εδώ) που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, λόγω όμως των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά ξέφυγε, επεκτάθηκε γρήγορα και πέρασε μέσα από τα πρώτα σπίτια.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, οι οικισμοί Φέριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά (όλα μεταφέρθηκαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας).

ΕΠΕΙΓΟΝΛόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Geplaatst door Δήμος Σαρωνικού op Woensdag 9 september 2020

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα Σινούκ του Στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Προειδοποίηση με εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγιος Παντελεήμονας και Αρης Σαρωνίδας εξέδωσε μέσω του 112 και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

– στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

– στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

– στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ανέφερε πως ήδη έχουν καεί σπίτια, ωστόσο, επειδή είναι πυκνός ο καπνός από τη φωτιά, δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει τον αριθμό.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν και άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», δηλωσε ο κ. Φιλίππου και κάλεσε τον κόσμο «να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».

Στην Ανάβυσσο μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Αίσθηση προκάλεσε καταγγελία κατοίκου της περιοχής στην ΕΡΤ για εμπρησμό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, είδε ένα φορτηγάκι πορτοκαλί χρώματος να κυκλοφορεί στην περιοχή και έναν εκ των επιβαινόντων να χύνει βενζίνη περιμετρικά οικοπέδων. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά επεκτάθηκε ραγδαία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...