247
Η φωνή και η παρουσία του Τζον Μπέρκοου επέβαλαν την τάξη σε ένα κοινοβούλιο που σπαρασσόταν κατά τις συζητήσεις για το Brexit | Reuters TV via REUTERS

Στους Εργατικούς εντάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2021, 10:09
Η φωνή και η παρουσία του Τζον Μπέρκοου επέβαλαν την τάξη σε ένα κοινοβούλιο που σπαρασσόταν κατά τις συζητήσεις για το Brexit
|Reuters TV via REUTERS

Στους Εργατικούς εντάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2021, 10:09

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στους Εργατικούς, αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του καριέρας ως βουλευτής των Συντηρητικών.

Ο Μπέρκοου, ο οποίος συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την προκάτοχό του στη Ντάουνινγκ Στριτ Τερέζα Μέι για την προσέγγισή τους απέναντι στο Brexit και τη μεταχείριση του Κοινοβουλίου, δήλωσε στην εφημερίδα Observer ότι πλέον πιστεύει πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι «αντιδραστικό, λαϊκίστικο, εθνικιστικό και ορισμένες φορές ακόμη και ξενοφοβικό».

Ο Μπέρκοου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τους Τόρις το 1997 και ως πρόεδρος της Βουλής από το 2009 έως το 2019 έγινε γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο ανακαλούσε βουλευτές στην τάξη (με την εντολή «Order!») σε συνεδριάσεις της Βουλής καθώς και για την ετοιμότητά του να συνδράμει σε νομοθετικές προκλήσεις στις προσπάθειες των Μέι και Τζόνσον να περάσουν νομοθεσίες για το Brexit.

Πολλοί Συντηρητικοί και υποστηρικτές του Brexit θεωρούσαν ότι ο Μπέρκοου στερείτο της πολιτικής ουδετερότητας που απαιτεί το αξιώμα του προέδρου της Βουλής.

Ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξή του στον Observer ότι τώρα θέλει να βοηθήσει το Εργατικό Κόμμα για να απομακρυνθεί ο Τζόνσον από την πρωθυπουργία.

«Με παρακινεί η υποστήριξη για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και διεθνισμό. Αυτό είναι το στίγμα των Εργατικών», τόνισε και πρόσθεσε ότι «το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αντικατασταθεί».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων δέχθηκε πολλές κατηγορίες ότι εκφόβιζε μέλη του προσωπικού της Βουλής, κατηγορίες τις οποίες είχε αρνηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...