200
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Moderna (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Mike Segar

Στην ΕΜΑ προς έγκριση το νέο εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 17:37
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Moderna (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Mike Segar

Στην ΕΜΑ προς έγκριση το νέο εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 17:37

Τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγηση για την έγκριση του νέου εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΑ, το νέο εμβόλιο είναι σχεδιασμένο να παρέχει μεγαλύτερη προστασία από συγκεκριμένες παραλλαγές του κορονοϊού.

Μάλιστα, το νέο εμβόλιο είναι δισθενές, κάτι που σημαίνει ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εξασφαλίζει προστασία και από τα στελέχη του αρχικού κορονοϊού (της Γουχάν) και από τη μετάλλαξη Ομικρον, δηλαδή καλύπτει οποιοδήποτε στέλεχος έχει αναδυθεί μέχρι σήμερα (εδώ).

Το εμβόλιο αναμένεται να έχει εγκριθεί πριν από το φθινόπωρο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Εγκριση του εμβολίου σε βρέφη από έξι μηνών

Την ίδια στιγμή, θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση των mRNA εμβολίων του κορονοϊού σε βρέφη από έξι μηνών, έδωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna, τα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να λάβουν στις ΗΠΑ μόνο άτομα άνω των 4 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα συγκεκριμένα τα εμβόλια της Covid, θα μπορούν να χορηγούνται στις ΗΠΑ σε όλους τους πολίτες, με εξαίρεση τα βρέφη που δεν έχουν συμπληρώσει τον έκτο μήνα της ζωής τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...