391
Ο Σι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του στην πόρτα του αεροσκάφους, στο «Ελ. Βενιζέλος» | REUTERS/Costas Baltas

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 19:54
Ο Σι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του στην πόρτα του αεροσκάφους, στο «Ελ. Βενιζέλος»
|REUTERS/Costas Baltas

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 19:54

Στην Αθήνα έφτασε στις 7.30 το σπόγευμα της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Tον κινέζο Πρόεδρο υποδέχθηκε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Σι στην Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

REUTERS/Costas Baltas

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Στο επίκεντρο της επίσκεψη του κ. Σι αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά, την οποία θα επισκεφθεί ο κινέζος πρόεδρος μαζί με τον έλληνα Πρωθυπουργό το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κινέζος πρόεδρος, τη Δευτέρα, στις 9.50 το πρωί, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται το Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». (INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στις 11:10, ο πρόεδρος Σι θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40, ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κινέζου προέδρου σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 4:30 το απόγευμα, ο κ. Σι , συνοδευόμενος από τον κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά)

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 7.00 το απόγευμα με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο  κινέζος πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον έλληνα ομόλογό του, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια, θα αναχωρήσει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...