627
|

Στη φυλακή ο 45χρονος για την επίθεση με το τσεκούρι – το μήνυμα των γονιών του στις οικογένειες των θυμάτων

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 15:10

Στη φυλακή ο 45χρονος για την επίθεση με το τσεκούρι – το μήνυμα των γονιών του στις οικογένειες των θυμάτων

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 15:10

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 45χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι κατά  υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης.

Οπως έπραξε και κατά την κράτησή του στην Αστυνομία, ο 45χρονος δεν είπε το παραμικρό ούτε στον ανακριτή.

Μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του αναμένετο να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού (άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα πήγαινε στις φυλακές Γρεβενών).

Συντετριμμένοι από την πράξη του γιου τους , οι γονείς του 45χρονου έστειλαν μήνυμα στις οικογένειες των θυμάτων μέσω του δικηγόρου τους Βρίκου Ε. Ζήση.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή την στιγμή, για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας.

»Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς· στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές.

»Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταλήγουν:

«Συντετριμμένοι. Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης. Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο».

Στα χέρια των αστυνομικών το βίντεο του τρόμου

Στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση βρίσκεται και το βίντεο της άγριας επίθεσης από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει καρέ-καρέ τον 45χρονο να χτυπά με μανία όποιον έβλεπε μπροστά του μέσα στο τμήμα Εισοδήματος της Εφορίας.

«Ούτε στις ταινίες θρίλερ τέτοιες εικόνες, ήρθε για να σκοτώσει τυφλά», περιγράφουν όσοι έχουν ήδη δει το βίντεο, όπου ο δράστης φαίινεται καθαρά να χτυπά με το τσεκούρι τρεις φορές τον πρώτο υπάλληλο στο κεφάλι (τον 56χρονο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή).

Αμέσως μετά χτυπά με μανία την συνάδελφο του 56χρονου, ενώ η τρίτη εφοριακός προσπαθεί να ξεφύγει από τη μανία του δράστη. Πάνω στον πανικό της όμως η ατυχη γυναίκα σκοντάφτει σε καρέκλες και γραφεία με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και τότε 45χρονος της καταφέρει απανωτά χτυπήματα με το τσεκούρι στην πλάτη.

Το λουτρό αίματος στην Εφορία Κοζάνης σταμάτησε χάρη στην αυτοθυσία του  διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτη, ο οποίος όρμηξε πάνω στον δράστη.

Σε βοήθεια του διευθυντή προσέτρεξε υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας και μαζί  κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 45χρονο.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 56χρονος

Ο 56χρονος εφοριακός που νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», υπεβλήθη την Παρασκευή σε  δεύτερη επέμβαση για αποσυμφόρηση αιματώματος στο κεφάλι.

Στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» νοσηλεύεται διασωληνωμένη και η δεύτερη τραυματιας – η 67χρονη που αν και φέρεται να είχε δικαίωμα συνταξιοδότησης, προτίμησε να παραμείνει στην υπηρεσία της μέχρι το τέλος του έτους.

Την ερχόμενη Δευτέρα αφού πρώτα εκτιμηθεί η κατάστασή της και δοθεί η έγκριη από τους νευροχειρουργούς, αναμένεται να υποβληθεί σε γναθοχειρουργική επέμβαση σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο , οφθαλμίατρο και νευροχειρουργό.

 «Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν να το ζήσω κι αυτό στα 65 μου χρόνια», δηλωσε συγκλονισμένος ο διευθυντής της ΜΕΘ στο «Πανανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, για να συμπληρώσει:

«Είναι βαρύτατα οι δύο ασθενείς, φέρουν βαρύτατες κρανιοκεγκεφαλικές κακώσεις. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη ζωή. Είναι κρίσιμα τα 24ωρα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, όλη νύχτα, με νευροχειρουργική παρέμβαση για τον 56χρονο. Δυστυχώς και η άλλη γυναίκα έχει βλάβες στον εγκέφαλο. Εκεί που λέγαμε ότι διαφεύγει τον κίνδυνο…».

«Είναι σε εξέλιξη οι βλάβες, το παρακολουθούμε. Η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το ένα μάτι της και φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο. Εχει διαφύγει τον κίνδυνο. Για τους άλλους δύο δίνουμε αγώνα να περιορίσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι βαρύτατες κακώσεις παλεύουμε να γλιτώσουμε ζωές και να αποφύγουμε αναπηρίες. Οι δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και δίνουμε μάχη να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς βλάβες στον εγκέφαλο», διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.

Στην Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται, τέλος, εκτός κινδύνου η 47χρονη τραυματίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...