332
Από αριστερά, στην πρώτη σειρά, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν χαιρετούν το συγκεντρωμένο πλήθος | REUTERS

Mιλάνο: Με «Basta Islam» Σαλβίνι, Λεπέν, Βίλντερς στην Piazza del Duomo

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2019, 11:14
Από αριστερά, στην πρώτη σειρά, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν χαιρετούν το συγκεντρωμένο πλήθος
|REUTERS

Mιλάνο: Με «Basta Islam» Σαλβίνι, Λεπέν, Βίλντερς στην Piazza del Duomo

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2019, 11:14

«Κατά της Ευρώπης των ελίτ και του παρελθόντος», συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Μιλάνο οι οπαδοί του Ματέο Σαλβίνι, του αρχηγού της ξενοφοβικής Λέγκα και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης. Στο πλευρό του βρίσκονταν 10 αρχηγοί ακροδεξιών κομμάτων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Μαρίν Λεπέν.

«Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες», είπε απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. «Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Λεπέν, αρχηγός του Εθνικού Συναγερμού, του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας είπε στην ομιλία της, ότι «η ημέρα της δόξας» των πατρίδων «έχει φθάσει» και πρόσθεσε: «Μας κυβερνά μία ολιγαρχία χωρίς σημεία αναφοράς, χωρίς ρίζες, χωρίς ψυχή, με μόνη φιλοδοξία την υποταγή και την διάλυση των εθνών μας».

«Λέμε “όχι” σε αυτή τη μετανάστευση που πνίγει τις χώρες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των λαών μας, του κοινωνικού μας κράτους και τις αξίες του πολιτισμού», είπε η Λεπέν επικαλούμενη την Ευρώπη «των χιλιετιών», «κόρη της Αθήνας και της Ρώμης, του χριστιανισμού και του Διαφωτισμού. Θέλουμε να ζήσουμε στην Γαλλία ως Γάλλοι, στην Ιταλοί ως Ιταλοί και ευρύτερα στην Ευρώπη ως Ευρωπαίοι», πρόσθεσε η Λεπέν.

Ο Ματέο Σαλβίνι μιλά στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου

Ο λαϊκιστής αρχηγός της Λέγκα κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 26 Μαΐου για να ξεπεράσουν την Αριστερά στις ευρωεκλογές και να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν.

«Η επιλογή είναι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στον δρόμο και τα σαλόνια των επιχειρηματικών κύκλων. Μία θρησκεία που λέει ότι μία γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άνδρα, δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί στη δική μου πατρίδα», είπε, υπό τις επευφημίες του πλήθους.

Αναφέρθηκε επίσης, επανειλημμένα στην καθολική θρησκεία και τις ιουδαϊκές-χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, κραδαίνοντας ένα ροζάριο και επικαλούμενος την Παρθένο Μαρία.

«Basta Islam» (φτάνει πια Ισλάμ), είπε από την εξέδρα και ο Γκέερτ Βίλντερς, ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...