327
«Δεν ήταν τυχαία η διαρροή», λέει στην απάντησή του ο Μιχάλης Σάλλας | φωτ. αρχείου

Σάλλας: Στοχευμένη η διαρροή για τη Lyktos και την Παγκρήτια Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 16:34
«Δεν ήταν τυχαία η διαρροή», λέει στην απάντησή του ο Μιχάλης Σάλλας
|φωτ. αρχείου

Σάλλας: Στοχευμένη η διαρροή για τη Lyktos και την Παγκρήτια Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 16:34

Στοχευμένη θεωρεί ο Μιχάλης Σάλλας (φωτογραφία επάνω) τη διαρροή για τη δέσμευση μετοχών της Lyktos Participations στην Παγκρήτια Τράπεζα, κατόπιν παρέμβασης της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

«Δεν θεωρώ τυχαίο ούτε το χρόνο, ούτε τα κίνητρα των χθεσινών διαρροών προς τον Τύπο» από τη συγκεκριμένη Δημόσια Αρχή, αναφέρει με νόημα ο κ. Σάλλας στην απάντησή του για τη δέσμευση των μεριδίων στην Παγκρήτια και κάνει λόγο για στοχοποίησή του.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δέχομαι επιθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζω με κάθε νόμιμο μέσο», τονίζει χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση έγινε προ διμήνου λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει ο Μιχάλης Σάλλας, μέτοχος της Lyktos από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εν λόγω εκκρεμότητες βρίσκονται είτε στο στάδιο της ανάκρισης, είτε στο στάδιο εισαγγελικής έρευνας.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Σάλλας, «η  δέσμευση για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα, πέραν του ότι ανάγεται σε παρελθόντα χρόνο και έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφού δεν είμαι μεριδιούχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας», αλλά στην πολυμετοχική LYKTOS PARTICIPATIONS, εταιρία αποκλειστικού σκοπού, στην οποία συμμετέχει ως μέτοχος.

Η εταιρεία, υπογραμμίζει, «ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε υπόθεση σχετική με την Τράπεζα Πειραιώς και ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν η συμμετοχή και η ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας». Επισημαίνει μάλιστα πως «η δέσμευση των μεριδίων από την Αρχή συνδέθηκε ανεξήγητα με δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς σε επιχειρηματικό όμιλο, το οποίο από μηνών έχει εξοφληθεί ολοσχερώς, και ουδόλως αφορά τη Lyktos».

Αφού σημειώνει τη σημαντική βλάβη που υφίσταται από τέτοιους είδους διαρροές ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών, ο κ. Σάλλας καταλήγει στην απάντησή του:

«Έχω ήδη επιδιώξει με τις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσω να το πράττω, την αποκατάσταση της φήμης, του ονόματος και της περιουσιακής μου ζημίας.

Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που παρουσιάζονται, συνεχίζω κανονικά τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...