195
(φωτ. αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πόσο κοστίζει η μισθοδοσία των ιερέων;

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 12:47
(φωτ. αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πόσο κοστίζει η μισθοδοσία των ιερέων;

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 12:47

Περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κοστίζει στο ελληνικό κράτος η μισθοδοσία των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε ένα από τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η μισθοδοσία θα γίνεται στο μέλλον μέσω ειδικού Ταμείου και όχι απ’ ευθείας από το Δημόσιο.

Πρόκειται για περίπου 10.000 ανθρώπους, κληρικούς και βοηθητικό προσωπικό, σημειώνει σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το Reuters.

Αυτοί δεν θα εντάσσονται πια στο ενιαίο σύστημα μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους όλου του δημόσιου τομέα και θα πληρώνονται από ειδικό ταμείο, ρύθμιση που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρουσιάσει μείωση των δημοσίων υπαλλήλων αφού θα πάψουν να υπάρχουν συγκεκριμένοι κωδικοί πληρωμών.

Η συμφωνία βέβαια, προβλέπει ότι το ποσό της μισθοδοσίας θα δίνεται στο ταμείο από το κράτος και δεν θα υποστεί ποτέ μείωση.

Το Reuters σημειώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας πιέζουν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία αλλά και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Η συμφωνία της Τρίτης πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, από το Κοινοβούλιο και την ιεραρχία, εξηγεί το Reuters, το οποίο αναφέρεται και στις αντιδράσεις του κλήρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...