539
Εικόνα από τις προσαγωγές πριν την έναρξη της παρέλασης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Προσαγωγές πριν από τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 12:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/03/2019 13:39
Εικόνα από τις προσαγωγές πριν την έναρξη της παρέλασης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Προσαγωγές πριν από τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 12:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/03/2019 13:39

Σε προσαγωγές δυο πολιτών, λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, το πρωί της Κυριακής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Οι πολίτες προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς επιχείρησαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ένταση προκλήθηκε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, όταν μια μικρή ομάδα πολιτών απωθήθηκε από τα ΜΑΤ μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και έγιναν προσαγωγές δύο στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και του ΔΗΚΚΙ.

Στην παρέλαση, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ενώ από την αντιπολίτευση το παρών έδωσαν η Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Γεωργιάδης, ο Σπύρος Καρανικόλας κ.α.

Η εξέδρα των επισήμων, την Κυριακή στο Σύνταγμα

Μετά το τέλος της παρέλασης, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στιγμιότυπο από τις προσαγωγές πριν την παρέλαση

Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει «τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης», με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην «αναίτια» σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.

«Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές», αναφέρει η ΛΑ.Ε σε ανακοίνωσή της.

Δεν πάει ο Νίκος Παππάς στην παρέλαση της Λάρισας

Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα, έπειτα από τις αποδοκιμασίες στις επισκέψεις του σε Βέροια και Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες.

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την αλλαγή στα πλάνα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε προσωπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι η κόρη του θα παρελάσει στην Αθήνα και πως ο κ. Παππάς επέλεξε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, έγινε την Κυριακή.

Δείτε εικόνες από την παρέλαση της Αθήνας:

Μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν οι σημαίες όλων των σχολείων του δήμου Αθηναίων με τον/την σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες.


Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...