253
Εικόνα από το βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης, όπου σκοτώθηκαν 600 άμαχοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά | UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY/Anadolu Agency via Getty Images)

Πούλιτζερ σε Associated Press και New York Times για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 10:42
Εικόνα από το βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης, όπου σκοτώθηκαν 600 άμαχοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά
|UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY/Anadolu Agency via Getty Images)

Πούλιτζερ σε Associated Press και New York Times για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 10:42

Το πρακτορείο Associated Press κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία» για την κάλυψη της πολιορκίας της Μαριούπολης από τον ρωσικό στρατό και τη σφαγή αμάχων στο θέατρο της πόλης και αλλού.

Το AP βραβεύτηκε επίσης για τη φωτογραφική κάλυψη της πρώτης εβδομάδας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις τραγικές συνέπειές της στους ουκρανούς αμάχους.

Η εφημερίδα New York Times βραβεύτηκε για την πολύμηνη έρευνα των δημοσιογράφων της για τη σφαγή των αμάχων στην Μπούτσα από τους Ρώσους.

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Καρολάιν Κίτσενερ, τιμήθηκε για την κάλυψη του θέματος των αμβλώσεων και τις τραγικές συνέπειες της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να δώσει σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις επεμβάσεις αυτές στο έδαφός της. Ανάμεσα στις ανθρώπινες ιστορίες που παρουσίασε, ήταν και αυτή μίας έφηβης στο Τέξας, που υποχρεώθηκε να γεννήσει τα δίδυμα που κυοφορούσε μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων στην πολιτεία.

Η Wall Street Journal κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία που αφορά την ερευνητική δημοσιογραφία, για την αποκάλυψη αντικρουόμενων οικονομικών συμφερόντων μεταξύ αξιωματούχων σε δεκάδες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οι Los Angeles Times βραβεύτηκαν στην κατηγορία «έκτακτη είδηση» για την αποκάλυψη μιας ηχογραφημένης συνομιλίας με ρατσιστικά σχόλια μεταξύ αξιωματούχων του Λος Αντζελες, που οδήγησε στην παραίτησή τους.

Τα βραβεία Πούλιτζερ, που απονέμονται από το 1917, θεσπίστηκαν βάσει της διαθήκης του ουγγροαμερικανού εκδότη Τζόζεφ Πούλιτζερ, που πέθανε το 1911 και άφησε σημαντικό κληροδότημα στη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των βραβευμένων και των φιναλίστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...