486
Ενα εξώφυλλο δίσκου με ποπ-ροκ πεντιγκρί | facebook

Τριάντα επτά τραγούδια από σταρ της μουσικής για μια… γάτα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:20
Ενα εξώφυλλο δίσκου με ποπ-ροκ πεντιγκρί
|facebook

Τριάντα επτά τραγούδια από σταρ της μουσικής για μια… γάτα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:20

Στην περίπτωση κατά την οποία έχει πεθάνει το αγαπημένο σας κατοικίδιο, γνωρίζετε τη βαθιά θλίψη, έχετε βιώσει τον μόνιμο αποχωρισμό.

Η Γαλλίδα Σοφί Καλ -συγγραφέας, σπουδαία φωτογράφος και όχι μόνο, που έχει εκθέσει έργα της μέχρι και στην Tate Modern- συνειδητοποίησε την αβάσταχτη απώλεια, το να χάνεις κάτι έμβιο που αγαπάς, το 2014: ήταν η χρονιά που πέθανε η αγαπημένη της γάτα με το όνομα «Σουρί».

Η Καλ, λοιπόν, επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στη φίλη της με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο: θέλησε να δημιουργηθεί ένα μουσικό άλμπουμ με τη φωνή σταρ του παγκόσμιου πενταγράμμου το οποίο θα περιέχει τραγούδια τα οποία θα είναι αφιερωμένα στη Σουρί. Και μπορεί να ακούγεται ως απόλυτα δύσκολη ιδέα, αλλά η επιμονή και η αληθινή αγάπη για το ζωάκι της έκαναν το όνειρό της πραγματικότητα. Εννοείται ότι για όλο αυτό βοήθησε πάρα πολύ η αναγνωρισιμότητα της ίδιας της καλλιτέχνιδος, η οποία τη βοήθησε στο να ανοίξουν πολύ εύκολα οι πόρτες της showbiz.

Ετσι, εγένετο το «Souris Calle» -αυτός είναι ο τίτλος του άλμπουμ- στο οποίο συμμετέχουν οι Μπόνο από τους U2, ο Μάικλ Στάιπ των REM, ο Φάρελ Γουίλιαμς, οι The National, ο Τζάρβις Κόκερ και ο Φαμπρίτσιο Μορέτι των Strokes. Στο tracklisting, όμως, υπάρχουν και ορχηστρικά κομμάτια τα οποία και αυτά περιγράφουν την απώλεια και τη θλίψη του αποχωρισμού.

Η Σοφί Καλ

Το άλμπουμ περιέχει, συνολικά, 37 τραγούδια, διαρκεί 95 λεπτά και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Δέκα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες σε αυτόν τον δίσκο δήλωσαν ότι ήξεραν τη γάτα, ότι την είχαν δει σε εκθέσεις της Καλ, όμως η ίδια τόνισε στη Wall Street Journal ότι τους ερμηνευτές τούς προσέγγισε είτε μέσω κοινών φίλων είτε μόνη της.

Σε κάθε περίπτωση, η καλλιτέχνις αποφάσισε να βγάλει δίσκο για τη γάτα της όχι μόνο επειδή τη λάτρευε, αλλά και προς υποστήριξη όλων όσων οι οποίοι ενώ θρηνούν για την απώλεια των κατοικίδιών τους υπάρχουν κάποιοι που τους λοιδορούν και τους χαρακτηρίζουν ως γελοίους για αυτό.

«Αν πούμε ότι πέθανε η μητέρα ή ο πατέρας μου όλοι λένε ‘’καημένο πλάσμα, έχασε τη μητέρα της, έχασε τον πατέρα της’’, αλλά αν πούμε το ίδιο για τη γάτα μας φαινόμαστε γελοίοι. Γελάω, γιατί για μένα και τη ζωή μου ήταν εξίσου βίαιο αυτό που συνέβη επειδή ζούσα με τη γάτα μου, όχι με τους γονείς μου», ανέφερε η Καλ.

Μιλώντας για αυτό, σημείωσε ότι τα αισθήματά της για τη Σουρί «θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με την αγάπη που έχει μια μάνα για το παιδί της». Αν και η ίδια δηλώνει ότι -από επιλογή- δεν έχει παιδιά και πως αυτό αποτελεί μία από τις απολαύσεις της ζωής της.

Ο δίσκος ανοίγει με τη φωνή του Μπόνο – κάτι σαν φωνητικό μήνυμα προς τη γάτα: «Souris, c’est Bono ici» (Σουρί, εδώ Μπόνο) και αμέσως μετά ο ιρλανδός μουσικός τραγουδά στα Αγγλικά.

Και μιλώντας για γλώσσες, ξεχάσαμε κάτι πολύ βασικό: «Σουρί» σημαίνει «ποντίκι» στα Γαλλικά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...