317
O Kωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του Αlpha | Youtube

Χατζηδάκης: Ποιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Εκαναν κουρελόχαρτο αυτό της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:48
O Kωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του Αlpha
|Youtube

Χατζηδάκης: Ποιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Εκαναν κουρελόχαρτο αυτό της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:48

Το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «προγραμματικής αντιπαράθεσης» και σύγκρουσης δύο διαφορετικών σχεδίων για τη χώρα, κατέρριψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας τις καταστροφικές επιλογές που βύθισαν βαθύτερα στην ύφεση τη χώρα το 2015, ενώ είχε μόλις αρχίσει να «βγαίνει στο ξέφωτο».

«Δεν νομίζω ότι οι ψηφοφόροι στην μεγάλη τους πλειοψηφία δίνουν ιδιαίτερη σημασία, στο όποιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα παρελθόν. Το προηγούμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε κουρελόχαρτο. Επίσης πλέον οι ψηφοφόροι πια μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Μπορούν να ξέρουν αν αυτά τα 4 χρόνια που έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πήγαμε μπρος ή πήγαμε πίσω», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Alpha.

«Δεν ήμασταν αλάθητοι», πρόσθεσε, «αλλά το βέβαιο είναι ότι το 2015 η Ελλάδα ξεκίνησε να βγαίνει στο ξέφωτο και μετά ξαναβουτήξαμε στην ύφεση. Γίναμε η πρώτη χώρα σε όλο τον ΟΟΣΑ στην αύξηση των φόρων. Γίναμε τελευταίοι στην Ευρώπη στις επενδύσεις. Δημιουργήθηκε στην πράξη η γενιά των 360 ευρώ. Οι ηλικιωμένοι είδαν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται άγρια – σε κάθε συνταξιούχο κατά μέσο όρο έχει στοιχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ όλη αυτήν την τετραετία».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε τέλος, ότι σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προ των εκλογών του 2015, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπήκε σε λογική ανέξοδης υποσχεσιολογίας και ευχάριστης πλειοδοσίας.

«Δύο πράγματα θέλω να σημειώσω σχετικά με το πως πορευτήκαμε όλα τα τελευταία χρόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ένα είναι ότι μετρήσαμε τα λόγια μας και είπαμε την αλήθεια και γι’ αυτό τώρα αισθανόμαστε και πιο ελεύθεροι. Επειδή δεν πλειοδοτήσαμε – δέκα ο Τσίπρας, έντεκα εμείς κ.ο.κ. Επιπλέον εμείς δεν πάμε για βραβείο Νόμπελ οικονομίας. Ας το πάρει ο κ. Βαρουφάκης με τα καταστροφικά πειράματα του 2015 και ο κ. Τσακαλώτος με την υπερφορολόγηση. Εμείς ακολουθούμε τις πολιτικές που πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την κοινή λογική!», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...