311
Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του έσπευσε να καταγγείλει επίθεση των ΜΑΤ σε νέους για όσα εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής | SOOC

Πέτσας για την πλατεία Αγίου Ιωάννου: Οχι και τόσο αυθόρμητα «πάρτι»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 11:27
Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του έσπευσε να καταγγείλει επίθεση των ΜΑΤ σε νέους για όσα εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής
|SOOC

Πέτσας για την πλατεία Αγίου Ιωάννου: Οχι και τόσο αυθόρμητα «πάρτι»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 11:27

Οι συναθροίσεις σε πλατείες τύπου Αγίου Ιωάννου, δεν είναι και τόσο αυθόρμητες, ούτε εκπορεύονται από την ανάγκη κάποιων – κυρίως νέων- να βγουν έξω μετά από 40 και πλέον ημέρες καραντίνας, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του την Παρασκευή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για την  επανάληψη μιας κατάστασης που υπήρχε και πριν την καθολική απαγόρευση εξαιτίας του κορονοιού.

Γι’ αυτό και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πήρε την πρωτοβουλία να κλείσει η πλατεία Αγίου Ιωάννου, ζητώντας παράλληλα και την συνδρομή της Πολιτείας.

Η μετάλλαξη πάντως του χαρακτήρα των υπαίθριων πάρτι στην Αγίου Ιωάννου δεν πέρασε απαρατήρητη από την κυβέρνηση.

Γιατί με αφορμή την επέμβαση της Αστυνομίας, τα φαινομενικά αυθόρμητα πάρτι «για να ξεδώσουμε από την πολυήμερη κλεισούρα», εξελίσσονται σε αντιπολιτευτική ευκαιρία με «άρωμα» από πλατεία «αγανακτισμένων».

Από την πρώτη στιγμή η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά βρήκε στις συναθροίσεις αυτές κάτοπτρο αντίστασης και επανόδου στο προσκήνιο (πολιτικό και επικαιρότητας) ενώ από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, κατήγγειλε την «επίθεση των ΜΑΤ σε νέους».

Η ουσία όμως είναι ότι οι πλατείες των νέων «αγανακτισμένων» μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε νέες εστίες μετάδοσης του ιού στον βωμό της πολιτικής ανυπακοής στην κυβέρνηση, «που δεν αφουγκράζεται τους νέους».

Οσο για τις επαναλαμβανόμενες εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με την λογική της πειθούς και αν χρειαστεί να παρέμβει, θα παρέμβει τοπικά.

Αναφερόμενος τέλος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και εκείνη έξω από την Βουλή από τους ανθρώπους του Πολιτισμού, ενώ γίνονταν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξής τους, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θέλησε να επισημάνει ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική διαμαρτυρία και άλλο η κοινωνική συνάθροιση.

Η πολιτική διαμαρτυρία, εξήγησε,  δεν μπορεί να τιμωρηθεί,είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά ζητάμε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας όπως τα τηρούν όλοι οι Ελληνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...