546
Η Νάνσι Πελόζι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε εβδομάδα στο Κογκρέσο | REUTERS

Πελόζι: Αν ο Τραμπ χάσει με μικρή διαφορά, δεν θα παραδώσει την προεδρία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 12:13
Η Νάνσι Πελόζι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε εβδομάδα στο Κογκρέσο
|REUTERS

Πελόζι: Αν ο Τραμπ χάσει με μικρή διαφορά, δεν θα παραδώσει την προεδρία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 12:13

Η Νάνσι Πελόζι προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να αρνηθεί να παραδώσει την προεδρία το 2020, αν χάσει με μικρή διαφορά στις εκλογές.

Μιλώντας στους New York Times, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο Τραμπ «θα δηλητηριάσει την κοινή γνώμη» και «θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα όπου η διαφορά είναι μικρή».

Για να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ θα πρέπει να έχει χάσει με μεγάλο ποσοστό, το οποίο δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει, τόνισε η Πελόζι.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο», είπε η ισχυρότερη γυναίκα πολιτικός στην Αμερική.

Το 2016, ο Τραμπ ισχυρίστηκε, ψευδώς, ότι εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ψηφίσει παράνομα την Χίλαρι Κλίντον και για αυτό είχε χάσει με μεγάλη διαφορά στο σύνολο των ψήφων.

Επίσης, η Πελόζι προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς να μείνουν «στην κεντροαριστερά», να εστιάσουν στον μέσο όρο και να μην μετακινηθούν προς την Αριστερά γιατί θα χάσουν ψήφους.

Και επανέλαβε τη θέση της ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να εκκινήσει τη διαδικασία για καθαίρεση του Τραμπ, καθώς δεν συμφωνούν όλοι οι Δημοκρατικοί με αυτή την άποψη και γιατί θα δημιουργήσουν πολλούς φανατικούς εχθρούς.

Παραλήρημα Τραμπ – Ζητεί παράταση της θητείας του για δύο χρόνια

Από τη μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε χθες στην ιδέα παράτασης της προεδρικής του θητείας, παρά τους συνταγματικούς περιορισμούς που υπάρχουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκφράζοντας παράπονα στο Twitter, ότι η έρευνα του Ρόμπερτ Μόλερ του «έκλεψε» τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Πρώτος έγραψε για αυτό στο Twitter ο Τζέρι Φάλγουελ, ένας ακροδεξιός θρησκευτικός ηγέτης και υποστηρικτής του Τραμ: «Τώρα υποστηρίζω τις επανορθώσεις -ο Τραμπ πρέπει να έχει άλλα δύο χρόνια προεδρικής θητείας, τα οποία θα προστεθούν στην πρώτη του θητεία ως αποζημίωση για τον χρόνο που του έκλεψε αυτό το διεφθαρμένο και αποτυχημένο πραξικόπημα».

Αμέσως, ακολούθησε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος:

«Παρά την εκπληκτική επιτυχία που είχα ως πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένης προφανώς της οικονομίας, αλλά και τα πιο επιτυχημένα δύο πρώτα χρόνια, που είχε ποτέ ένας πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, μου έκλεψαν δύο χρόνια από την προεδρία μου (μας) (ψευδαίσθηση συνωμοσία) τα οποία δεν θα μας επιστραφούν ποτέ».

Και πρόσθεσε: «To κυνήγι μαγισσών έχει τελειώσει, αλλά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΗ!»

Το ενδιαφέρον όμως, είναι ότι ο Τραμπ έσβησε αυτές τις δύο αναρτήσεις λίγο αργότερα. Προφανώς κάποιος του επισήμανε ότι αυτό που ζητεί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό…

Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, την περασμένη εβδομάδα

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η έκθεση Μόλερ είναι ένα «προκατειλημμένο» έγγραφο το οποίο συντάχθηκε «από 18 θυμωμένους Δημοκρατικούς που μισούν τον Τραμπ», ενώ αποτελεί «συνολική απαλλαγή» για τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε χθες ότι ο Μόλερ «δεν πρέπει να καταθέσει» ενώπιον του Κογκρέσου, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από έναν Δημοκρατικό, ότι η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων αναζητούσε ημερομηνία για να προγραμματίσει μία κατάθεσή του, στα τέλη Μαΐου.

«Ξόδεψαν περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε μία διετία, πήραν καταθέσεις από 500 ανθρώπους, χρησιμοποίησαν 18 θυμωμένους Δημοκρατικούς που μισούν τον Τραμπ και 49 πράκτορες του FBI, φτάνοντας στο συμπέρασμα μιας έρευνας 400 σελίδων που έδειξε ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ -Γιατί οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο θα χρειάζονταν τώρα μία κατάθεση του Ρόμπερτ Μόλερ;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...