275
Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς | Stefan Rousseau/Pool via REUTERS

Πανδημία και ταξίδια στη συνάντηση Μπόρις Τζόνσον και Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 20:30
Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς
|Stefan Rousseau/Pool via REUTERS

Πανδημία και ταξίδια στη συνάντηση Μπόρις Τζόνσον και Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 20:30

Η πανδημία και οι περιορισμοί στα ταξίδια ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν την Παρασκευή στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της στη Βρετανία.

Οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και οι σχέσεις τους μετά το Brexit, επίσης αποτέλεσαν αντικείμενο των συνομιλιών.

Η επίσκεψη της Μέρκελ θεωρείται από το Λονδίνο ευκαιρία ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων με τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό του εταίρο, έπειτα από χρόνια αντιπαραθέσεων σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις στενές, φιλικές και εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, αναφέρθηκε εξάλλου και ο Τζόνσον, ο οποίος φιλοξένησε την καγκελάριο στην επίσημη εξοχική κατοικία του, στο Τσέκερς.

Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία έγινε δεκτή και από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο ανάκτορο του Γουίντσορ, θα προσφωνήσει μέσω βιντεοσύνδεσης συνεδρίαση του βρετανικού υπουργικού Συμβουλίου. Είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει αυτή την τιμή από το 1997 και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρετά την καγκελάριο Μέρκελ | Steve Parsons/Pool via REUTERS

Σε δηλώσεις της την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της  Γερμανίας, η οποία εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως σημειώνει το BBC, οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία δεν μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία, ενώ για όσους επιτρέπεται αυτό, πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα η Αγγλία ετοιμάζεται να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, απελευθερώνοντας στην πράξη τα διεθνή ταξίδια από το έδαφός της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...