207
Η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή άκουσε τους τραπεζίτες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οχι» από τους τραπεζίτες στην άρση των capital controls

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 12:29
Η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή άκουσε τους τραπεζίτες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οχι» από τους τραπεζίτες στην άρση των capital controls

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 12:29

Σε μια αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, οι τράπεζες εμφανίστηκαν αντίθετες σε πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής τους με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Συμφωνα με την «Καθημερινή», οι τραπεζίτες προτιμούν να συνεχιστεί η σταδιακή άρση των capital controls προκειμένου να υπάρχει δίχτυ προστασίας σε περίπτωση κάποιου σοκ.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις τράπεζες είναι κυρίως το ενδεχόμενο επιδείνωσης των συνθηκών στην οικονομία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα ωστόσο με το reporter.gr, η ανησυχία των τραπεζιτών είναι η εκκρεμότητα με τα κόκκινα δάνεια.

Κατά τη συνάντηση των τραπεζιτών με τον κ. Στουρνάρα, κρίθηκε ότι την παρούσα χρονική στιγμή λόγω της έντασης που επικρατεί γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι εφικτή μια περαιτέρω «χαλάρωση» στη μεταφορά-διακίνηση κεφαλαίων.

Η πλήρης κατάργηση των capital controls, τα οποία ως γνωστόν επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015 με υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ύστερα από τις πολύμηνες παλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεταφέρεται για μελλοντική στιγμή, όταν -και αν- θα έχει επέλθει κάποια βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια.

Οπως αναφέρεται είναι πιθανό να επανεξεταστεί η ολική κατάργηση των capital controls μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...