244
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε υποψήφιο για το Ηράκλειο – και δεν είναι ο Δανέλλης…

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 12:07

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε υποψήφιο για το Ηράκλειο – και δεν είναι ο Δανέλλης…

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 12:07

Πέντε ώρες. Τόσο διήρκησε η συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για να επιλεγεί ποιος ή ποια θα στηρίξει το κόμμα για τη δημαρχία της πρωτεύουσας.

Και τελικά κατέληξαν στη στήριξη της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ν.Ε., η υποψηφιότητα της κυρίας Σταρίδα, «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις μέσα από ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο, συνεργασίες που προτάσσουν όλες οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε η Ν.Ε και αποφάσισε να δηλώσει την στήριξή της στην αυτοδιοικητική προσπάθεια αυτή, καλώντας όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις, τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου, να ενταχθούν και να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια για ένα άλλο Ηράκλειο, αντάξιο των προσδοκιών και των οραμάτων των πολιτών του, για τη δημιουργία μιας πρότυπης πόλης, πολιτισμικά, οικολογικά ‘πράσινης’, με εμβάθυνση της δημοκρατίας των πολιτών».

Ολα αυτά δεν θα είχαν και πολλή σημασία αν η επιλογή της κυρίας Σταρίδα δεν σήμαινε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης.

Η υποψηφιότητα του κ. Δανέλλη στον δήμο Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα σενάρια που συζητιούνταν εδώ και καιρό, καθώς ο βουλευτής δεν έκρυβε -καίτοι ήταν μέλος της πάλαι ποτέ κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού- το φλερτ του με το κυβερνών κόμμα.

Καθώς φαίνεται ο κ. Δανέλλης θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον εμφανίζεται να υιοθετεί κάθε θέση της κυβέρνησης, άλλωστε της έχει εκχωρήσει εκ των προτέρων τη θετική ψήφο του σε όποιο νομοσχέδιο φέρει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...