275
| REUTERS/Marco Bello/File Photo

Ο Τραμπ προφήτευσε ότι θα τον συλλάβουν την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 19:33
|REUTERS/Marco Bello/File Photo

Ο Τραμπ προφήτευσε ότι θα τον συλλάβουν την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 19:33

Ενας κατ εξοχήν συνωμοσιολόγος μπορεί και να νιώθει προφήτης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ –μέσω μιας ανάρτησης του στο Truth Social– δήλωσε το Σάββατο πως περιμένει να συλληφθεί την προσεχή Τρίτη. Η σύλληψή του θα γίνει για υπόθεση την οποία ερευνά ο εισαγγελέας του Μανχάταν. Και φυσικά κάλεσε τους υποστηρικτές του σε διαμαρτυρία.

Λογικό: εδώ τους είχε καλέσει να ανατρέψει το πολίτευμα και να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, τώρα που πιστεύει ότι θα τον πάνε μέσα δεν θα το κάνει;

Ο Τραμπ, χωρίς να προσκομίζει ή να επικαλείται κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «διαρροές» αποκάλυψαν την επικείμενη σύλληψη του. Φυσικά από «διεφθαρμένους» και «πολιτικά καθοδηγούμενους» εισαγγελείς, οι οποίοι —μαντέψτε!— χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος!

Μετά την ανάρτηση του Τραμπ, αρκετοί οπαδοί του συγκεντρώθηκαν κοντά στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, απαιτώντας «να πάρουν την Αμερική πίσω».

Το Reuters σημείωσε πως ο εισαγγελέας του Μανχάταν στις αρχές του έτους είχε ξεκινήσει να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία στους ενόρκους δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση πληρωμής 130.000 δολαρίων του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, στην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς, κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Η Ντάνιελς, της οποίας το αληθινό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, είχε υποστηρίξει πως διατηρούσε σχέση με τον Τραμπ πριν από μια δεκαετία, ισχυρισμό τον οποίο ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Κόεν το 2018 δήλωσε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών χρηματοδότησης για την υπόθεση της Ντάνιελς, αλλά και για άλλες παραπλήσιες υποθέσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...