284
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου προ ημερών στη Βουλή. Τώρα εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ακραίας δράσης διαφόρων στα πανεπιστήμια | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει: «καλά έκαναν» και έκοψαν με αλυσοπρίονο την πόρτα της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 11:28
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου προ ημερών στη Βουλή. Τώρα εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ακραίας δράσης διαφόρων στα πανεπιστήμια
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει: «καλά έκαναν» και έκοψαν με αλυσοπρίονο την πόρτα της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 11:28

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιέγραφε την Τρίτη σε παρέμβασή της στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Επιθέσεων (εδώ), την εισβολή των νεαρών στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) ενώ το Ιδρυμα ήταν κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου.

Κάποιοι έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο κατήγγειλε η υπουργός και τότε μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, ακούστηκε μία φωνή να λέει: «καλά έκαναν»!

Ηταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, πανεπιστημιακός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τετάρτη επανέλαβε τη στήριξή του στη μορφή αυτή αντίδρασης και ουσιαστικά σε εκείνους που παραβίασαν τον νόμο.

Βέβαια ο συνάδελφός του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, βγήκε στον ΣΚΑΪ να πει ότι «το καλά έκαναν» δεν βγήκε από τα χείλη του κ. Μάρκου (δεν διευκρίνισε ποιος θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο στην υπουργό μέσα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων). «Κάνετε λάθος το όνομα, δεν ήταν ο Μάρκου», είπε στους δημοσιογράφους/παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι»  που τον κοιτούσαν απορημένοι.

«Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Κώστας Μάρκου, δικαιολογώντας όσα έγιναν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ και τα έκτροπα από τους συγκεντρωμένους που όπως αποδείχθηκε εν τω μεταξύ, δεν είχαν καμία σχέση με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι «όλα είναι βάσει σχεδίου ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «άστοχη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δυναμίτισε το κλίμα». «Πήγε να επιτεθεί εναντίων φοιτητών που πήγαν να υπερασπιστούν το ανοιχτό πανεπιστήμιο», είπε, οπότε κατά την άποψή του «καλά έκαναν» και έκοψαν με αλυσοπρίονο την πόρτα του Ιδρύματος, για να μπουν «να κάνουν μάθημα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...