887
|

Φίλης αγωνιστικός, απορεί με την Κεραμέως: «Φοβάστε μήπως τις κόκκινες μπογιές;»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 15:08

Φίλης αγωνιστικός, απορεί με την Κεραμέως: «Φοβάστε μήπως τις κόκκινες μπογιές;»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 15:08

Από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να δικαιολογήσει την παρουσία του την Δευτέρα, στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ (εδώ), όπου μάλιστα παρά την πρόθεση συμπαράστασης στους συγκεντρωμένους, έγινε αποδέκτης των αποδοκιμασιών τους.

Και σαν μην έφθανε αυτό, ο κ. Φίλης θέλησε να υποβαθμίσει και τη σημασία επιθέσεων όπως η πρόσφατη στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως (εδώ), θέτοντάς της ειρωνικά το ερώτημα αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές!

«Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα αυτό ήταν πάντως κόκκινες μπογιές. Μας ενοχλεί, μας ενοχλεί βεβαίως υπάρχει διαδικασία διερεύνησης του θέματος και είναι καταδικαστέα. Το άλλο είναι ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και εκεί όχι μόνο κουβέντα από την κυρία Κεραμέως, αλλά και μπράβο κιόλας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντηρώντας το κλίμα σύγκρουσης για την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η παρέμβαση Φίλη στην επιτροπή

«Πήγα χθες στην ΑΣΟΕΕ, η κυρία υπουργός αν γνώριζε τι είναι φοιτητικό κίνημα θα ήξερε πως έχει ένα στοιχείο και αντιδικίας. Πήγα για το άσυλο και την εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο και τον εγκλωβισμό των φοιτητών. Πήγα στην ΑΣΟΕΕ για να στηρίξω λοιπόν και βρέθηκε ένας φοιτητής να μου ασκήσει κριτική. Καλά έκανε. Και γω είπα τη γνώμη μου, πως δηλαδή το άσυλο δεν ανήκει ούτε σε εκείνον, ούτε σε εμένα, ανήκει σε όλους τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς.

Εσείς με ποιόν είστε; Με τον φοιτητή που με αποδοκίμασε; Εσείς θέλετε να τους βάλετε φυλακή όλους αυτούς!

Δε με ενοχλεί η δημοκρατία σε καμία της έκφανση, δε με ενοχλεί η κριτική. Και στην μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση το απόγευμα πήγαμε φυσικά και θα είμαστε παντού γιατί πάτε να επιβάλλετε έναν κυβερνητικό αυταρχισμό, να εκτρέψετε την κουβέντα από τα μεγάλα προβλήματα, το προσφυγικό, το σκάνδαλο Νοβάρτις που πάτε να το θάψετε.

Μας ενοχλούν οι κόκκινες μπογιές στο γραφείο σας, φυσικά. Ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ δε σας ενοχλεί; Όχι μόνο δε σας ενοχλεί, αλλά εσείς προκαλέσατε αυτήν την επέμβαση».

Κεραμέως: Φυσιολογικό για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ρόπαλα και οι κουκούλες στα Πανεπιστήμια

Η αναφορά αυτή του κ. Φίλη δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την υπουργό, που επανέλαβε το σχόλιο της κυβέρνησης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων που λυμαίνονται τον πανεπιστημιακό χώρο, ότι δηλ. συντάσσεται και ταυτίζεται μαζί τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κυρία Κεραμέως, «στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου» και τη Δευτέρα αποδείξατε ότι επί τεσσεράμισι χρόνια στηρίζατε αυτές τις συμπεριφορές, όπως και τώρα επιλέγετε να πυροδοτήσετε καταστάσεις.

«Αλυσοπρίονο; Καλά έκαναν»

Στην επισήμανση  μάλιστα της υπουργού ότι αυτοί που μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα, έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στην Πάτρα, Κώστας Μάρκου, απάντησε «καλά έκαναν»!

«Ο κ. Φίλης», συνέχισε στον ίδιο τόνο η υπουργός Παιδείας, «αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους φοιτητές, ενώ δεν είχε κουβέντα για όσα βρέθηκαν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ». Και πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό να έχουν τα πανεπιστήμιά μας κράνη, ρόπαλα, υλικά αμφίεσης και κουκούλες διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα, γιατί «όλα αυτά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φυσιολογικό να βρίσκονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Απαντώντας στην υπουργό, ο κ. Φίλης ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην φοιτητική κινητοποίηση για να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή.

«Ο εχθρός είναι ένας, ο κυβερνητικός αυταρχισμός», βροντοφώναξε σαν να ήταν σε διαδήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το φοιτητικό κίνημα και το άσυλο δεν έχουν ιδιοκτήτες», «θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο και αν σας ενοχλεί η λέξη πεζοδρόμιο αλλάξτε την πείτε το αγώνας» ήταν το τσιτάτο που επέλεξε στην απάντησή του.

Οσο για τις αποδοκιμασίες των οποίων έγινε αποδέκτης τη Δευτέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ, έκανε λόγο για έναν – δύο φοιτητές : «Είστε με αυτούς που με αποδοκίμασαν τον ένα-δύο; Αυτούς εσείς τους λέτε ότι είναι τρομοκράτες και στείλατε την αστυνομία να τους πιάσουν. Τώρα τι κάνετε; Φθηνή δημαγωγία;» ρώτησε την υπουργό Παιδείας

Σε μία ακόμη αιχμή προς την υπουργό Παιδείας, ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε δηκτικά αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει αναλάβει να διοικήσει στη θέση της τα Πανεπιστήμια, ενώ δεν δίστασε να την προειδοποιήσει ότι θα είναι προσωπικά  υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στα ΑΕΙ και για όσα συμβούν εν όψει της 17ης Νοεμβρίου.

«Η υπουργός Παιδείας, να συμπεριφέρεται ως υπουργός Παιδείας.  Να μιλήσει σήμερα με τις πανεπιστημιακές αρχές και να τους εγγυηθεί ότι η αστυνομία δεν θα λάβει καμία πρωτοβουλία στο εξής δίχως συνεννόηση με αυτές και με την επιτροπή για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Να τεθεί ένα τέλος στην κλιμάκωση της έντασης», ήταν η έκκληση που απηύθυνε.

Εμείς, υποστήριξε, «επί πέντε χρόνια υπήρξε δημοκρατία στην εκπαίδευση, δεν διώξαμε, δεν κυνηγήσαμε κανέναν, διαμορφώθηκαν συνθήκες ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και τα φαινόμενα ανομίας αντιμετωπίστηκαν χωρίς επικοινωνιακό σόου», κάνοντας ότι δεν είδε ούτε άκουσε για όσα βρέθηκαν μέσα στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατά την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ..

«Εσείς διαλέγετε αυτή την τακτική (του επικοινωνιακού σόου). Είστε υπόλογοι και υπεύθυνοι -προσωπικά εσείς κα Κεραμέως- για ό,τι αρνητικό συμβεί τις επόμενες μέρες», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απεθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...