440
Εμπρηστικός για μία ακόμη φορά ο άνθρωπος που έλεγε ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ | SOOC

O Kυρίτσης κατηγορεί τη ΝΔ για «χυδαία καπηλεία» με τους νεκρούς της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 14:42
Εμπρηστικός για μία ακόμη φορά ο άνθρωπος που έλεγε ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ
|SOOC

O Kυρίτσης κατηγορεί τη ΝΔ για «χυδαία καπηλεία» με τους νεκρούς της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 14:42

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αποφύγει να μπει στο ίδιο κάδρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο 9/5 στην τιμητική τελετή για τα θύματα της Marfin έξω από το κτίριο της οδού Σταδίου, επικαλούμενος επιχειρήματα περί «επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων» και «πολιτικής εκμετάλλευσης» –στις οποίες προφανώς κατά την άποψή του παρασύρθηκε ακόμα και ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και εμπλούτισε τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα σύνθημα περί «κατασυκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων», για να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του έναντι της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού να τιμηθούν οι τρεις αδικοχαμένοι εργαζόμενοι της Μarfin που βρήκαν φρικτό θάνατο στις 5 Μαΐου 2010.

Λίγα 24ωρα μετά εμφανίστηκαν και οι πιο σκληρές φωνές της Κουμουνδούρου με τον άνθρωπο (και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) που έλεγε ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ (εδώ) , Γιώργο Κυρίτση να κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για χυδαία και απροκάλυπτη καπηλεία με την τιμητική εκδήλωση για τα θύματα της Marfin.

«Θα το πούμε ευθέως», σχολίασε στο Twitter ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που κάνει η Ν.Δ. με τους νεκρούς της Marfin είναι χυδαία και απροκάλυπτη καπηλεία. Κρύβεται πίσω τους και από εκεί εκτοξεύει την πολιτική της προπαγάνδα υπολογίζοντας ότι όποιος επιχειρήσει να της απαντήσει θα προσβάλει εκείνους», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγες εβδομάδες μιλούσε -ή ορθότερα κατήγγειλε- για εσκεμμένη υποκαταμέτρηση κρουσμάτων κορονοϊού για να ωραιοποιείται η εικόνα και τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο κ. Κυρίτσης επισυνάπτει και το σχετικό άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Αυγή» όπου μεταξύ άλλων, εξηγείται ότι λόγω του σεβασμού  της Αριστεράς προς τους νεκρούς, δεν μπορεί να δοθεί η πρέπουσα απάντηση στη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι ο σεβασμός της Αριστεράς προς τους νεκρούς που δεν επιτρέπει να δοθεί στη Ν.Δ. η απάντηση που θα της άξιζε.

Καθ’ υπόδειξη των επικοινωνιολόγων τους πάνε να βγάλουν πολιτικό κέρδος από την καπηλεία της τραγωδίας.

Αλλη μια μεγαλειώδης επίδειξη πολιτικής αλητείας», καταλήγει το κύριο άρθρο της «Αυγής» στο φύλλο της Παρασκευής.

ΝΔ: «Στη Δημοκρατία και οι απουσίες έχουν το νόημά τους»

«Στη Δημοκρατία, και οι απουσίες έχουν το νόημά τους», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφορικά με την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από την εκδήλωση για τα θύματα της Marfin.

«Αύριο γίνεται μια συμβολική εκδήλωση για να τιμηθούν τα θύματα της δολοφονίας της Marfin αλλά και για να στείλει ο πολιτικός κόσμος, ενωμένος, μήνυμα αποφασιστικότητας ότι δεν θα επιτρέψει ξανά στο μέλλον τέτοιο θλιβερό γεγονός. Σε αυτή την πρωτοβουλία τα κόμματα της Αριστεράς επιλέγουν να είναι απόντα. Αδικαιολόγητα απόντα. Στη Δημοκρατία όμως και οι απουσίες έχουν το νόημά τους», παρατήρησε με νόημα ο κ. Γαϊτάνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...