231
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε οπαδούς του σε ένα σόου χολυγουντιανών προδιαγραφών | REUTERS/Osman Orsal

Ο Ερντογάν τώρα και τηλεστάρ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 11:32
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε οπαδούς του σε ένα σόου χολυγουντιανών προδιαγραφών
|REUTERS/Osman Orsal

Ο Ερντογάν τώρα και τηλεστάρ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 11:32

Ισως θα έπρεπε να το περιμένουμε αυτό μετά τις ξαφνικές φιλίες με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αλλά και μετά την συγκέντρωση υπερεξουσιών στα χέρια του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να αποκτήσει σύντομα και τηλεοπτική εκπομπή, την οποία παραχώρησε στον εαυτό του σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε την Κυριακή.

Σύμφωνα με αυτό, θα πρόκειται για 30λεπτη εκπομπή που θα μεταδίδεται κάθε μήνα στο κρατικό κανάλι ΤRT κατά την οποία θα επεξηγούνται οι δραστηριότητες του προέδρου «μαζί με τα οφέλη, τις μεθόδους και τις αρχές του».

Η εκπομπή θα ακούγεται και στο κρατικό ραδιόφωνο, αναφέρει το διάταγμα.

Οι επιλογές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου ταιριάζουν σε έναν ηγέτη που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Ιντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Εξάλλου επί των ημερών του Ερντογάν το μπλοκάρισμα ιστότοπων από το Twitter ως τη Wikipedia έχει γίνει σχεδόν θεσμός.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι η εκπομπή δεν θα επιδιώκει την απόκτηση πολιτικού πλεονεκτήματος για τον πρόεδρο. Θα είναι όμως περισσότερο «θεσμική», ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την Τουρκία του Ερντογάν.

Δεν θα είναι ο πρώτος ή ο μόνος ηγέτης με τηλεοπτική παρουσία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ούγκο Τσάβες και ο διάδοχός του στην προεδρία της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχουν αξιοποιήσει την τηλεόραση για να μιλήσουν στον λαό τους, σε πολύωρες εκπομπές. Μια μεγάλη συνέντευξη κάθε χρόνο, κοντά στα Χριστούγεννα, δίνει από τηλεοράσεως και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που απαντά σε ερωτήματα πολιτών για όλα τα τρέχοντα εσωτερικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...