209
φωτ. αρχείου | YouTube

Νέοι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Φαρμακονήσι – ακταιωρός πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 15:26
φωτ. αρχείου
|YouTube

Νέοι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Φαρμακονήσι – ακταιωρός πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 15:26

Νέο σοβαρό επεισόδιο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος,  ενώ αυτό εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών.

Ο χειριστής του τουρκικού σκάφους έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΛΣ -τον εμβολισμό του ελληνικού.

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού απάντησε με ρίψη προειδοποιητικών βολών και λίγο αργότερα η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε, κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Φαρμακονήσι έρχεται ένα μόλις 24ωρο μετά την απόπειρα τουρκικών δουλεμπορικών να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού στην Κω. Και στα δύο περιστατικά στην Κω τα στελέχη του Λιμενικού κατάφεραν να ακινητοποίησουν τα ταχύπλοα των διακινητών πυροβολώντας τις μηχανές τους και να τους συλλάβουν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι έχει ως εξής:

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...