248
Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα φθάνει στο σημείο της έναρξης της φωτιάς με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας | Υοutube / εφημερίδα «Καθημερινή»

Νέο βίντεο: Με μία ώρα καθυστέρηση πήγαν να σβήσουν τη φωτιά που αφάνισε το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 11:15
Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα φθάνει στο σημείο της έναρξης της φωτιάς με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας
|Υοutube / εφημερίδα «Καθημερινή»

Νέο βίντεο: Με μία ώρα καθυστέρηση πήγαν να σβήσουν τη φωτιά που αφάνισε το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 11:15

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμα βίντεο από τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης που κατέληξε στη φονική καταστροφή της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Από το βίντεο προκύπτει η μεγάλη καθυστέρηση -σχεδόν μίας ώρας- που υπήρξε στην επέμβαση της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Καθημερινή» που αποκάλυψε το εν λόγω βίντεο, τα οχήματα που έφθασαν πρώτα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Πεντέλη, φαίνεται πως δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά σε εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στις 5.11 μ.μ., ωστόσο η ακρίβεια των συγκεκριμένων στοιχείων ελέγχεται, καθώς οι καταγεγραμμένοι χρόνοι φέρονται να αποκλίνουν από τους πραγματικούς.

Από το νέο βίντεο και φωτογραφίες ιδιωτικής κάμερας ασφαλείας που αποκαλύπτει η «Καθημερινή» προκύπτει ότι το πρώτο πυροσβεστικό όχημα (εθελοντών) -ένα κόκκινο φορτηγάκι με προσαρμοσμένη στην καρότσα του μια δεξαμενή νερού- εμφανίστηκε στο σημείο στις 5.34 μ.μ., πάνω από 50 λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς και ενώ είχε ήδη εξαπλωθεί με κατεύθυνση προς τη μονή Παντοκράτορος.

Στις 5.21 μ.μ. η κάμερα «έπιασε» ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης ή της Τροχαίας να διέρχεται από το σημείο και στις 5.35 μ.μ. και στις 5.40 μ.μ., στον δρόμο μπροστά από το σπίτι με την κάμερα ασφαλείας, εμφανίστηκαν δύο υδροφόρες χωρίς διακριτικά της Πυροσβεστικής – πιθανότατα εθελοντές από τον Σύλλογο Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...