272
Ανατριχιαστική εικόνα: Σβάστικες στους τάφους Εβραίων στο Βεστοφέν | Twitter

Νέο σοκ στη Γαλλία: Βεβήλωσαν με σβάστικες 107 εβραϊκούς τάφους

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 12:48
Ανατριχιαστική εικόνα: Σβάστικες στους τάφους Εβραίων στο Βεστοφέν
|Twitter

Νέο σοκ στη Γαλλία: Βεβήλωσαν με σβάστικες 107 εβραϊκούς τάφους

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 12:48

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία το νέο περιστατικό βανδαλισμού με αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικά σύμβολα σε τάφους Εβραϊκού κοιμητηρίου.

Σβάστικες και αντισημιτικά συνθήματα βρέθηκαν την Τρίτη σε 107 επιτύμβιες πλάκες στο εβραϊκό κοιμητήριο του Βεστοφέν, κοντά στο Στρασβούργο, προκαλώντας σοκ και «κατάπληξη» στην Αλσατία της ανατολικής Γαλλίας, όπου έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ισραηλιτικού συμβουλίου του διαμερίσματος Μπα-Ραν, Μορίς Νταάν, οι τάφοι που βεβηλώθηκαν με μαύρη μπογιά, βρίσκονται στο παλιό τμήμα του νεκροταφείου.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, επισκέφθηκε την Τετάρτη το νεκροταφείο και παρέστη σε τελετή. Καταδίκασε αυτές τις «ειδεχθείς πράξεις» και υποσχέθηκε ότι θα γίνει το παν για μην μείνουν ατιμώρητες.

Το γεγονός σχολίασε και ο Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter. «Οι Εβραίοι είναι η Γαλλία, έφτιαξαν τη Γαλλία. Αυτοί που τους επιτίθενται, ως και στους τάφους τους, δεν είναι αντάξιοι του ιδεώδους μας για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα και θα το πολεμήσουμε μέχρι οι νεκροί μας να μπορούν να αναπαυθούν εν ειρήνη».

Η εισαγγελία της Σαβέρν ανακοίνωσε ότι διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε σε «ειδικό κλιμάκιο» της αστυνομίας.

Γάλλοι αστυνομικοί στο νεκροταφείο του Βεστοφέν, την Τετάρτη

Ο αριθμός «14», που θεωρείται ένας από τους κωδικούς των λευκών ρατσιστών, βρέθηκε ζωγραφισμένος σε ένα από τα μνήματα. Ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Χαΐμ Κορσιά δήλωσε μέσω Twitter ότι τον «σκανδάλισε» και του προκάλεσε «φρίκη» η ενέργεια, ενώ ο Ζιλ Ταγέμπ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αντιπροσώπευσης των Εβραϊκών Θεσμών (CRIF) κατήγγειλε το «αντισημιτικό μίσος».

Αντισημιτικά συνθήματα βρέθηκαν επίσης σε άλλο κοντινό εβραϊκό κοιμητήριο.

Περίπου 80 μνήματα είχαν βεβηλωθεί με σβάστικες τον Φεβρουάριο σε εβραϊκό νεκροταφείο, βορειοδυτικά του Στρασβούργου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...